.

.

September 24, 2010

This is it...


          Alhamdulillah...ni la saat yg aku tggu2 tiap kali ujung sem..Majlis Makan Malam + Anugerah Dekan..hehe..Ape yg best ble dpt jadi dekan?? haaa..Best dpt dinner kt hotel bsar2, mkn sedap2..ala2 western + high class gitu..mmg aku spare prot r seblom gi dinner tu..hehe..bg aku mmg rse cmtu, tp klo bg org2 kaye yg da slalu kua msuk hotel tu maybe akn kate aku ni bdak kmpung..huhu..tp ade aku kesah ape yg kowg ckp?..huh..Aku still ingt lg first time aku dpt dekan mase sem 2, time tu kolej wat kt Casuarina Hotel..second mase sem 3 kt Excelsior Hotel..third sem 4 kt Heritage Hotel n da latest once sem 5 pon kt Heritage Hotel gak..sem 1 je aku kntoi xdpt dekan =P

September 23, 2010

Pergi dan Sepi...

Ada yang hilang bila engkau hilang,
Senyumku, tawaku...
Ada yang pergi bila engkau pergi,
Sayangku, cintaku....
(Filem : Tentang Seseorang)

Bisiku pada bulan..kembalikan...
Temanku, kekasihku, syurgaku,
Tanpa dia malam menemaniku,
Sepi memeluku...
Bulan, jangan biar siang,
Biar alam ini kelam,
Biar ia sepi........sepertiku.
(Filem : Sepi)

September 18, 2010

IDEALfitri...


          Cmne nk start ek..hmmm..SONOK + BEST..cmtu r aku rase pd mlm seblom raye thun 2010 ni...sume fmily aku ade kt umah..Mak ayah, akak n suami, abg 1st n isteri + ank, abg 2nd, abg 3rd, aku n adik pmpuan aku..Byk kn abg aku? hehe..aku ade 3org abg, sOrg akak n sOrg adik pmpuan..sume nye 8 org termasuk aku n mak ayh skali..tp skang ni da makin bertambah..sume ade.......hmmmm 3 + 1 + 1 + 2 + 3 + aku =?? haaa 11 org sume nye..hehe sOrry lmbat cket..Perghh rmai gak ek..huhu..Meriah gle raye aku thun ni..cOz thun lpas akak xblek cOz raye belah suami die n abg 2nd plak xdpt blek cOz kje..tp thun ni sume ade..cOmplete + perfect..Alhamdulillah syukur sgt2..

September 10, 2010

Cerita malam Raya...

          D sebabkn title kt ats tu berbunyi "cerita malam Raya" so aku xnk cter lg psl ari raye..tu nnt aku pOst bsOk plak ok..hehe..Td lpas buke bajet nk lpak umah je, mlas da nk kua2..then abg 2nd n 3rd aku ajak kua teman diOrg gi beli bju mlayu..actually aku ade 3org abg..Nk xnk aku ikOt je r..huhu..kitOrg xgi jauh mne pOn juz kt area2 Shah Alam ni je..mule2 ingt kOnfem bOsan..tp ble da smpai kt super market tu, agak best r gak aku rse..sbb rmai Org + lmpu liplap2 + lgu rye + meriah nk raye..bleh than gak keserOnOkannye..hehehe

          1st port yg kitOrg sggah kt tmpat jual Levis jeans..punye lame abg 2nd aku tu dOk pilih..nek bOsan aku d watnye..Aku x jOin cOz xde duet sgt..tp dlm ngah bOsan2 tu aku saje2 je la dOk belek2 gak suar jeans tu..cm best r plak..nk beli ke xnk?? suar hrge 40, kire da puas discuss r tu..abg aku mmg kOnfem nk angkat 2 helai..aku tgk wallet jap..ade RM95.30 je..Hhmmm...then salesman tu ckp "abg amik satu 40, klO due sy bg 75, klO amik 3 sy bg 110, ckup terbaek da tu bang"..kitOrg fkir lg + wat2 muke cm xpuas ati (tips&trick)..hehe..last2 abg tu dgn ase berat ati kuar kn dialOg cmni "ok r bang, sy bg 100 je r..sempena raya ni"...kitOwg smbil dgr smbil senyum lebar..enemy down..hehehe..ape lg angkat r, xcter byk lg da..kang mlepas plak.. =)

September 2, 2010

Mau raya suda...



          Tik tOk, tik tOk...cmtu la bunyi jam kt dinding bilik aku nih..huhu..Sedar x sedar lg semggu je lg kne puase..tu mksud nye lg smggu gak la nk RAYE..i'm so so exited..x saba tol nk blek umah jumpe Mak Ayah n Family sume..nk rase mlm raye same2 ngan diOwg..n raye skali la mksudnye tu..huhu..terase cm dgr takbir je kt lua tu..hehehe..pd hal bnyi bdak2 men mercun..huh!

          Nk cter psl bdak men mercun plak..ni yg aku kureng minat ni..tiap2 mlm mmg kofem r aku akn terkejOt ngan bnyi mercun bdak2 kt area cni..rase cm nk gi fight je ngan diOwg sume tu..ade bran?? tp xkn r ngan bdak2 pOn aku nk gadO an? Aku terfikir sejenak..dlu mase aku bdak2 tiap2 raye aku men mercun gak..poom pang, poom pang sane cni..xde plak sape2 mara aku time tu..mybe sbb diOwg phm..biase r bdak2 an..So aku pOn kne la gak phm ngan bdak2 tu..walopon rase cm nk gi terajang sOwg2 sume bdak2 tu..huh..keSABARan adalah penting dlm bulan puase..hehehe..Ok choOwww =)