.

.

June 10, 2011

The next episode...



Allright, semalam hari ke-2 aku training untuk jadi IT Technician kat Mydin Mart Shah Alam. Best la jugak because kerja dia tak meletihkan macam kerja aku jadi cashier sebelum nie. Masa datang interview nak mintak kerja hari tu aku just apply untuk jadi pembantu inventory je, tapi disebabkan dah penuh aku di-offer untuk menjadi cashier. So aku on ajer, cashier pun cashier la janji aku ade kerja nak buat daripada duduk rumah jer. Sepanjang jadi cashier aku tak banyak buat masalah, datang awal, kerja semua ok. Biasa la budak baru kan, memang skema la aku time tu..hehe.

Dua bulan lebih aku bergelar cashier kat Mydin Mart Shah Alam tu. Masuk pukul 9am keluar pulak pukul 11pm, hari2 macam tu. Fuuhhh..penat memang penat tapi best because kawan2 kerja semua sebulu. Gelak2 jer bila time kerja. Seronok kawan dengan diorang semua, tapi sekarang keseronokan tu dah hilang. Hari Selasa lepas, masa tengah dok melayan customer and scan2 barang, aku dapat call dari customer service " hello sayang, gi masuk bilik sir Silvam sekarang, dia nak jumpa kau". Dalam hati " OMG, aku ade buat ape2 salah ke? aku ade curi duit kat counter ke?? ". Berdebar2 hati aku saat kaki  melangkah masuk bilik sir Silvam. Setengah jam aku duduk dalam bilik tu rupanyer diorang nak offer aku untuk jadi IT Technician..buat suspend jer..huhu.

Alhamdulillah, syukur sangat2 kat Allah s.w.t sebab bagi aku peluang nie. Memang aku agak terkejut masa di-offer tu because baru 2 bulan jer kot aku kerja kt Mydin tu tapi dah di-offer untuk jadi IT Technician. Yang aku pelik macam mane diorang dapat tau yang aku nie ade certificate Diploma In Multimedia sedangkan hari tu aku interview guna result SPM jer..huhu. Buat masa nie aku still as cashier, but in training untuk jadi IT Technician at the same time. Agak excited jugak aku nak jadi technician tu, because dah lame aku mencari kerja yang berkaitan dengan bidang yang aku study dulu. Korang semua doa2kan untuk aku yer, nanti aku belanje Milo Choco Bar..hehehe. =)


" bekerja keras untuk jadi pandai, bukan jadi pandai untuk bekerja keras "


hope korang semua suka dengan chocolate nie..heee

Hari selasa yang lepas birthday aku, so aku dengan hati terbuka berniat nak belanja semua kawan2 aku kat department cashier tu. Actually aku taktau nak belanja ape untuk diorang because budget pun ciput jer..hehe. Mulanya aku nak belanja diorang chocolate Cadbury, tapi aku teringat kata2 sorang kawan aku nie " antara chocolate Cadbury and Milo, chocolate Milo is more better sebab Cadbury manis sangat ". So aku decide belanje diorang semua chocolate Milo Choco Bar yang berharga RM2.50 sahaja + Cloud 9. Sorry la kawan2, itu je yang aku mampu nak bagi kat korang. Korang pun tau kan gaji cashier banyak mane je pun..hehe. So enjoy it.!!!! =)



....assalammualaikum....

9 comments:

Cik Ainie Lalola said...

taniah...akhirnya dapat gak apa yg di impikan...kira macam hadiah bezday u meyh..taniah tu !!! =)

iDeaL cRazEe said...

hehe..thx
Yeah..mmg i anggap tu sbg adiah bezday..speechless =)

Norhazira Mohammad Ikhir Juhari said...

pt0t ar xnampak td... taw p0n dr r0ziah+bace bl0g nie..
0l the best k...

iDeaL cRazEe said...

@nazira : so pasni kalau nk tau current issue, rajin2 la usha blog giler ni yek..hehehe

blom jd technician lg, in training je..but hopefully diterima jd technician..hehe =)

ezan said...

bestnya dah naik pangkat, hehe tahniah weh!

keje elok2 okey, aku nie jugak still menanam anggur lagi :(

tieka said...

wahh..tahniah..dh naik pangkat ek...wahh..leh laa belanja...hehehe..:D

mimie saie nie said...

tahniah2.. t boleh la belanja kan?

iDeaL cRazEe said...

@ezan : hehe..thx
aaaikkkk..aku dgr cter bukan ko da keje ke? huhu..

@tieka n mimie : boleh3x..meh dtg mydin, amik je ape nk..tp nnt sila byar d kaunter ye..sekian terima kasih =)

saya bukan tomato said...

bile beday begedil ?? ;p

waaa tak belanja kite pon .. majok T_T