.

.

February 24, 2011

Power Rangers : Revenge of the fallen...


Orite..entry kali nie ceq nak cakap bahasa utagha lagi boleh tak?? ceq tau bahasa utagha ceq terok, tapi mama kite selalu pesan "practice make perfect my son".. waahh vogue tak mama kite? speaking New York tau. Bole kan ceq nk cakap bahasa utagha lagi? bole la, bole la, bole la..plzzz..hehehe..Ceq cuba naa =)

Hangpa kenai tak Power Rangers?? hat mana yang tak kenai tu elok sangat la baca entry ceq hat nie..hehe. Power Rangers nie sebenaqnya siri TV budak2 dulu, hat oghang putih dok sebut live action television series. Ceq nk translate bahasa utagha ceq taktau, sat lagi lain pulak maksudnye..huhu. Sapa yang lahir sekitaq tahun 1985 mesti kenai degan cerita nie sebab cerita Power Rangers hat mula sekali ditayang pada tahun 1993. Sampai situ ja la ceq cerita naa, hangpa bole click ja kat link nie ok [ Power Rangers ] .Ceq mintaq mahap la naa..heeee

Lagu nie sebenaqnya, ceq nak habaq kat hangpa semua yang laa nie Power Rangers hat baru da kuaq kat Malaysia nie. Ceq malaih la nak cerita panjang lebaq, kejang lidah ceq dok mengeja nak cakap utagha nie. Hangpa tengoq la sendiri naa =)


tuuuu diaaaaa Power Rangers
baru ceq tau Power Rangers sebenaqnya ada 12 oghang 

hangpa jangan lupa tengoq tau, best nie
hat sapa yang ada Astro B.yond jangan lupa record sekali naa
kalau hangpa nak tau hat no.3 dari kiri tu la ketua depa
nie kalau mak depa tau nie, ceq taktau la nak habaq lagu mana
mau kena jentiq sekoq2 anu depa nie


hambooiihhh..suka naa hangpa semua
ceq dok edit tadi pon dok gelak2 ja
hahahahaha
p/s : macam melampau pulak reaction gif nie..hehe


....assalammualikum....

February 22, 2011

Mark Zuckerberg buka kedai pulak...

location : unidentified

Nampak gaye nye Mark Zuckerberg nie memang tamak betol la..tak cukup lagi ke dengan hasil kekayaan laman sosial Facebook dia tu?? Kali nie beliau joint venture dengan mamak kedai buku pulak..hadoiyaiii..Mungkin untuk permulaan nie diorang buka kedai secara kecil-kecilan dulu, sebab nak tengok berapa ramai yang "Like" kedai buku nie..haha =)

Ayoyooo uncle banyak kleatif la uncle..sikit jam itu budak2 takdak pigi sana cyber cafe main itu Facebook, semua datang main sini juga. Ini macam itu budak2 semua boleh kasi pandai juga, no comment2, no like2 and no more status..Ayoyooo saya banyak lespect sama uncle la ini macam. Sikit jam kasi buka itu Twitter Bookstore sama itu Skype Stationary juga ok uncle! saya gelenti itu PM kasi dato' sama uncle..banyak world lahh ini uncle..hehehe =)


....assalammualikum....

February 19, 2011

Sebab wanita cepat nampak tua...



Ada segelintir kaum suami mudah mencari perempuan lain kerana menganggap isteri mereka sudah tidak cantik, nampak tua, dan gemuk. Tapi tahukah anda semua wahai kaum suami sebab-sebab yang menjadikan para wanita khususnya yang bergelar isteri dan ibu cepat nampak tidak menarik di mata anda??

1. Tahukah anda, jika kita makan dengan perlahan dan mengunyah makanan sehingga benar-benar hancur, itu akan membantu proses penghadaman kita sekaligus megelakkan kita gemuk. Tetapi kasihan kaum ibu nie, terpaksa makan laju-laju, telan terus tanpa sempat dikunyah kerana nak memujuk si anak yang menangis. Tapi si suami?? ngan slumber bumper je layan makan sorang2, buat2 tak dengar je anaknya menangis. So wanita pun mudah jadi gemuk sebab makanan tak sempat nak hadam betul-betul.

2. Wanita juga mudah gemuk kerana sifat mereka yang tidak suka membazir. Makanan yang tidak habis dimakan oleh anaknya, maka dialah yang akan menghabiskannya pula. Sayang katanya..takut membazir, membazirkan amalan syaitonnn. Si suami pula dengan riak lagi bongkak mengatakan "awak nie kuat betul makan..bla bla bla..."

3. Bila anak menangis tengah malam nak minum susu, si ayah akan buat2 tido mati, malas nak bangun. Si isteri la yang dalam semalam ntah berapa puluh kali terpaksa bangun membuatkan susu untuk si anak. Bila tak cukup tido, mula la muka nampak letih dan cepat nampak tua. Kedut2 pun mula wujud..masa tu guna Tolal Effect ke, Innershine ke, ape ke takkan nak hilangnya kedut tu. Petua untuk cantik kan ada 2 yang penting, minum air banyak dan TIDUR yang secukupnya.

4. Dan bagi wanita yang berkerjaya, sudah la penat bekerja untuk bantu menambah pendapatan keluarga, bila balik rumah semuanya dia la yang kene uruskan. Dengan perangai anak2, perangai si suami..nak itu, nak ini..So wanita pun membebel, marah2, bla bla bla..dan bila marah2, banyak berleter so cepat la jadi tua...

Kesimpulannya..wanita cepat tua dan gemuk adalah disebabkan lelaki atau lebih tepat lagi si SUAMI. Oleh itu, hargai la segala pengorbanan isteri anda. Mungkin sekiranya sehari sahaja isteri anda tiada dan anda perlu memikul tanggungjawab si isteri buat sementara, anda mungkin tidak mampu melakukan seperti dia.


p/s : tuan blog masih lagi single..singlekah?? citer ni pasal kat Africa nun..hehehe =)


renung-renungkan dan selamat beramal
....assalammualaikum....

Ceq nak join bloglist Tomatokering...

hangpa kalo nak join tenyeh ja gambaq hat nie ok =)

 tajuk entry tu membuatkan ceq nak cakap loghat utagha lagi
tak kisah la burok lagu mana pun bahasa utagha ceq nie
tapi kalau hangpa rasa ceq nie memang tak layak
hangpa tegoq la naa..hehe

ceq nie tak reti nak komen momen pasai blog oghang laen
stakat terbisik dalam hati jaa
nak luahkan tak pandai, sebab takut depa terasa
tapi satu ja ceq nk habaq kat sini
kemarin ceq masok blog cikTomato nie ada lagu arab, tapi laa ni da takdak
mana pegi ceq pon taktau..ceq suka lagu arab tu
kepala ceq goyang2 kalo dengaq lagu tu
lagi best kalo dok isap shisha stoberi sekali
hehehehehe

sila la join..tak rugi aiihh
cikTomato nie memang rajen dok komen entry2 oghang
kepada sapa-sapa yang tak suka makan sayuq pon bole join ok
hehehe..papai~ =)


....assalammualaikum....

February 18, 2011

Lelaki yang ditarik wanita ke neraka...




Orite..malam ni mrCrazee nak share something dengan hangpa semua. Artikel nie bukan untuk memperkecilkan wanita, tetapi sebaliknya iaitu supaya lelaki memainkan perananya dengan hak dan saksama serta berwaspada akan tanggungjawab yang dipikul.

Seseorang wanita itu apabila di akhirat, dia akan menarik empat golongan lelaki bersamanya ke dalam neraka iaitu :

1. Ayahnya.
Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak mempedulikan anak-anak perempuannya. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuanya tidak menutup aurat. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.

2. Suaminya
Apabila si suami tidak mempedulikan tindak-tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhias diri bukan untuk si suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram apabila si suami mendiamkan diri walaupun dia seorang yang alim. Maka dia akan ditarik oleh isterinya ke neraka.

3. Abang-abangnya.
Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiarkan melencong dari ajaran Islam, maka dia juga akan ditarik ke dalam neraka oleh adik perempuannya.

4. Anak lelakinya.
Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari Islam, bila ibu membuat kemungkaran, mengumpat, mengata dan sebagainya maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat. Maka tunggulah tarikan si ibu di akhirat kelak.

Lihatlah betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah di akhirat tarikannya juga hebat, maka kaum lelaki yang bergelar Ayah, Suami, Abang atau Anak harus memainkan peranan mereka.

firma Allah s.w.t
" hai anak Adam, periharalah diri kamu serta ahlimu dari api neraka dimana bahan bakarnya terdiri daripada manusia, jin dan batu-batu... "


renung-renungkan dan selamat beramal
....assalammualaikum....

February 17, 2011

Pikachu : Taktau nak habaq lagu mana...

ceq nie bukan orang utara, tapi ceq suka bahasa utara
sebab apa? sebab ceq suka dengaq depa becakap..lawok
walopon depa dok sembang biasa2 tapi tetap lawok
mahap la yek ceq nie budaq baru nak belajaq
sila beri tunjuq ajaq

 hangpa tengok la gambaq hat bawah nuh
ceq sendiri pon taktau nk habaq lagu mana
tapi ceq suka lagu 6ixt Sense
hehehe


credit to cikTomato

depa dok habaq natang hat ataih tu Pikachu
tapi setahu ceq la, Pikachu tu bukan mai dari spesis Tikuih Padi ka??
ceq pon taktau nak habaq lagu mana laa nie
hangpa pikiaq la sendiri

ate terok bebenor bahase utara teman
udah ke lain maksudnye tu..huhu
lepaih ni bole ka cikTomato ajaq ceq cakap utara
cer citer, cer citer
hehehehe =)


....assalammualaikum....

February 12, 2011

Oh!MG : US kalahkan Malaysia lagi...


Orite..entry kali nie agak kontroversi cket..kontroversi ke?? huhu..Maaf la sejak akhir2 nie mrCrazee agak obsess ngan trademark Oh!. Bukan nak tiru mahupon tumpang famous, tapi mrCrazee nie agak suke me-manipulate..seriously tak tipu, kalau tak caye bleh tengok kat sini [ Ideal Raffali ], [ Crazeebook ], [ Crazeespace ], dan [Oh!Shetz ]..macam mane, dah caye?? hehe..

Actually entry nie takder ape pon..just nak tunjuk stats viewers semalam yang agak mengejutkan beruk2 di Zoo Taiping, Perak..hehe..Semalam tengah boring2 (memang selalu boring punnn) mrCrazee nie saje2 la nak usha Nuffnang, bukak2 je terus terbeliak bijik mate yg kuyu nie sebab tengok viewers dari United States lagi ramai daripada viewers Malaysia..OMG..susah nak percaye, masuk kali nie dah 2x United States kalahkan Malaysia..sebelum nie mase blog nie hot dengan entry Crazeebook.. Tapi semalam taktau ape yang hotnye..hot sangatkah?? Dan lebih mengejutkan lagi adelah buat kali pertamanye pie chart nuffnang mrCrazee ceria dengan warna-warni crayon..hehe..Seriously it's totally weird, tak pernah2 pon terjadi macam tu sebelum nie..Apekah nuffnang cube nak jage hati mrCrazee?? Hhhhmmmm...


warna-warni viewers ku

p/s : mulai dari sekarang mrCrazee akan menulis dengan menggunakan perkataan penuh..tiade lagi shortform2..dan mule menggunakan "mrCrazee" sebagai peganti "aku" macam yang mrCrazee selalu gune sebelum2 nie..Ini semua atas nasihat pakar2..heeee


....asssalammualaikum....

February 11, 2011

Cabutan bertuah bernilai RM100...

Orite..ptg tadi mase ngah on fB aku terbace satu post pelik kt wall drp akakTomato ku sayang nie..actually takder la pelik sangat pon, but just curious je page ape la yang akak aku nie like kat fB tu..huhu..so ngan perasaan ingin tahu yang meninggi aku pon click and like la skali tanpe motif yang jelas..hehe..Sekali malam tadi baru la aku tau ape motif die like page tu..aiyah~ sile tgok bwah kalau korang nak tau....



jom join weyh..RM100 tuuuuu~
senang gile..men click2 je punnnn..hehe
nk tau cmne care-care die, click link bwah nie ok

yang bestnye contest ni kalau member yang korang tag tu menang
ngan korang2 skali menang..styel ke tak?? haha..
JOM MENANG RM100


member yang bakal bagi RM100 kat aku

settle suda
....assalammualaikum....

February 10, 2011

Oh!Shetz : Macam gampang...


Orite...wat pertama kalinye aku buat entry luahan isi hati setan dalam blog IdealCrazeeZone aku nie..huh..Harap maaf, tiade bahan lawak mahupon bahan gelak untuk entry kali nie ok! aku ngah takder mood skang nie..Nape?? jangan banyak tanye..sile sabar, aku sedang berusaha untuk menjelaskan keadaan sebenar kenape aku jadi macam nie..dalam mase yang same jugak aku cube untuk menenangkan suasane playground dalam hati aku nie...

Ok, let me explain..the first thing that I'm seriously...........eerrrrrr..maaf aku kurang fasih berbahase New York, better gune bahase kebangsaan kite je la yek..huhu.. Bende pertame yg paling wat aku tension ialah Streamyx..siyes aku nak taip nie pon rase meluat giler..Dari pagi semalam 9am sampai la ke tengah pagi tadi dalam pukul 2.30am line Streamyx kat umah aku wat tahikkk..langsung tak dapat connect, then bile da dapat connect asik putus2 plak..geram betol aku..huh..Tu takpe lagi, aku boleh sabar..tadi mase dah dapat connect tu, 1st thing yang aku wat ialah masok forum..bukan forum perdana ehwal Islam ye kawan2..maksud aku forum tempat aku buat side biznes RayBan yang ade iklan kat atas tu..Menyirap gile aku rase bile check kt mailbox forum ade 3 order aku terlepas dalam mase tak dapat connect tu..dan anggaran 3 order tu kire-kire RM240..ye kwn2, dua ratus empat puluh ringgit Malaysia..argghhh..Dah la aku nie penganggur tegar, dari situ je la pon aku nak tanggung idop..rase macam roh aku kua gi jalan2 kat Lowyat kejap bile 240 melayang macam tu jek..siyes memag shetz gile la ='(


 silap aribulan mau aku potong jugak Streamyx kat umah aku nie


 RIP : IdealCrazeeZone on Facebook

Nie satu hal lagi, ngah dalam keadaan connection yang asik putus2 tu aku gagah gak la on Facebook sat..nak usha notify je punnnnn..da settle usha notify, tangan rase gatal2 nk gi masok page blog aku..so masok la sat tengok2 ape yang patot..Tetibe jek...........jeng3x..aku rase haus, gi dapur minum air horlick suam segelas..fuhhh syiookkk kot..hehehe.. *oit3, tadi cakap takde bahan gelak..nie pehal gelak plak?? eerrrrr..maaf..Dah paus puas minum masok bilik balek..klik punye klik sampai aku sendiri pon taktau ape yang aku klik..rupenye secara TIDAK sengaja aku da TER-delete blog page aku tu..WHAT DA F.!!!! end of story..Maaf aku tak dapat teruskan kisah menyayat hati nie ='(


....assalammualaikum....

February 9, 2011

Oh!Crazee : Seksi itu milik lelaki...


Orite...entry aku kali ni agak bengong + eeuwww cket..hehe..Ok, aku da xtau nak cakap ape lagi dah, sebab ngah mamai baru bangun tido nie..Bangun2 je terus ngadap laptop..style ke tak?? haha..sah aku memang mamai kn..Oh ye, sorry sebab tajuk entry n logo tu agak macam meniru cket..macam perli pon ade, tp macam kutuk pon ade gak..Sorry aku nak cakap cket nie, segala isi kandungan dalam blog IdealCrazeeZone nie memang takde niat nak perli, kutuk, or hina sape2..hanye sekadar imaginasi giler seorang pemuda perasan kacak..hahaha..Ok ckup la tu intro untuk entry nie..

Arini aku nk ngajor cket kat korang sume care2 nak SEKSI dalam mase kurang 10min..suke la tu, suke la tu..hehe..Tidak digalakkan kepada kaum Hawa kerana aku taknak tanggung dose kalau korang ikot..juge tidak digalakkan kepada kaum Adam..hanye sesuai di-praktik-kan oleh kaum 2 Alam sahaje (bukan arahan dr.Rozmey)..Tapi kalau korang nk ikot gak aku taknak bertanggungjawab ok..sebab aku dah pesan awal2 tadi..Berpegang la pade ayat nie " Anda buat, anda dapat " ..ahlan wa sahlan..hehe =)


aku tak rela nak letak tag "IdealCrazeeZoneProjext" kat pix2 camnie..huh
peringatan : lelaki tu BUKAN AKU ok!!


loading 5%

February 7, 2011

One double prosperity large set plz...

 
Entry kali ni aku nak wat tutorial camne nak buat prosperity burger home made punye..ok gurau je..Waaahhhh da lame gile aku terhingin nk makan prosperity burger nih..tapi baru semalam berkesempatan nak merase tau..kesian tak, kesian tak?? Actually da lame plan nk gi makan tapi takde mase and member yang nk teman..kesian tak, kesian tak?? huhu..Maklumlah member aku sume dah berstatus "maried to..." skang nie..aku sorang je la yang still "single pringles", ntah bile la nak jadi macam diorang kan..kesian tak, kesian tak?? kesian la..plzzz~ hehehe... =)

Cukup2 la kesiannye tu..hehe..Actually aku cume nk cter semalam ngah bosan2 dok tgok tv, cter ape ntah yang Chef Wan maen masak2 tu..then tgok Jalan-jalan Cari Makan plak..terliur habes bai tengok die makan macam2..pastu lg tetibe kua plak iklan mcD prosperity burger..Pergghhh bile nafsu dikuasai setan, aku menjadi x tahan..hehe..On da spot gi mandi2, wangi2..sempat update status kt fB sat then terus kua...

Cashier : Welcome.!! eat in or take away? order sir?
Aku : Eat in..one double prosperity burger set plz..
Cashier : Chicken or beef? large set??
Aku : Beef..yup, large set..
Cashier : Any add on?
Aku : Hmmmm...nop, thanks..
Cashier : RM 21.05 cent sir..
Aku : ( 5sen pon nk kire ke? ) sambil hulur duet..
Cashier : Here your balance..3 ringgit and 95 cent
Aku : Thanks..( syiling lg, londeh la seluar aku balek nanti..hip hop )

Naek 1st floor...makan sorang2 je tanpe teman disisi..hanye ditemani 2 buah komik baru beli kt MPH td..makan ngan penoh adab dan tata susila sebab segan ade 2 owg awek UiTM dok meja depan..hehe..habis je makan terus balek, malas nak jalan2 lagi dah..Ending yang sangat menyedihkan..huhuhu =(


....assalammualaikum....

February 5, 2011

Facebook : 6 hours left.!!


Lg 6 jam lg fB nk ttop woiii..abis la kowg..pasni xdpt la nk kowg nk promote blog kowg lg..xdpt la kowg nk contact2, xdpt la kowg nk gossip2 lg, xdpt la kowg nk wat status ckp nk bnuh diri ke, status saket perot sembelit ke, status ckp line bb slow cm sipot ke n sume2 la..sbb ape?? sbb 6 jam lg fB nk shut down..padan muke kowg..hahaha..Pasni bleh la kowg gi wat pahale plak drp wat dose kt fB tu kn..hehehe

Ok, ckup smpai ctu je bebelan bieber aku..hehe..Act tual ly aku nk share ngan kowg pix kt ats tu..da lame da pix nie aku print screen, mggu lepas kot..Biase la fB nie, time2 diowg ngah upgrade time tu la fB wat gile..ade ke ptot status aku yg 6min aku post tetibe tukar jd tggal 6jam je lg..what da F..sabo je la..huhu..Pix diatas tiade melalui sebarang proses editing dr aku ye kwn2..kecuali yg yg blur n yg bulat2 tu je..Wlopon aku ni kaki manipulate gmbar, tp utk pix kt ats tu aku x manipulate ok..dan walopon aku x manipulate pix tu, x bermakne aku nie x menipu ok.. Eeerrrrr..jap3x..aku da blur jap di-manipulate oleh dri sendri nie..huhu..Senang citer mmg aku x manipulate la pix kt ats tu..THE END

....assalammualiakum....

February 3, 2011

IdealCrazee live in KL...

 
Hahaha..maaf tajuk entry yg agak menjengkelkan..tp kowg kesah ape aku punye blog kn..hehe..Sbenarnye kurang 4jam lg dr mase entry ni ditulis wat kali pertamenye aku join blogger gathering..Waahhh...cm best je kan bunyi nye..mmg best tp aku ni sbg blogger yg kureng tername dlm blogger world agak segan gak la nk join..Gathering kecik2 je..xde pon artis cm Heliza Helmi tu join skali..hehe..ade la dlm 8 owg kot..tp xtau la kot2 ade penambahan ahli lg..Saje nk lepak2, knal2 time CNY nie...

Nk tau sape punye idea wat gahering ni?? cikTomato namenye..klo kt fB name die Erika Hujan..Erika Rain lahh..hehehe..Knape cket je yg join? sbb ni last minute punye plan..kire gathering ni sbg rehearsal la utk join gathering besar2 nnt..hehe..ngarot ape aku pagi2 nie..Klo kowg nk join meh la dtg 11am @ wayang Midvalley, Pahang.. ok, grau je..Midvalley KL la..hehehe..Klo nk join cpt2 SMS cikTomato ok! ni no fon die..019-3772987..jgn kowg ngorat sudah..hehe

Orite, tu cter psl gathering..berbalik kpd tajuk entry yg menjengkelkan tu.. hehe..Sbenarnye aku xtau nk pkai ape gi gathering tu jap lg..dr pkul 9mlm smlm smpai pkul 6am skang ni aku tertido..so xsempat nk cube2 baju dlm almari tu..adooiii..ni bikin aku tmbah cuak..Dah la kne menempuhi jln2 yg berliku jap lg (ayt cm dok ulu sabah nun)..sbb mlas nk nek transport sendri coz maybe jln jem, so aku decide nek public transport je...


Sah mmg kne gerak kul 9am jap lg..huhu..it's ok la demi 1st gathering..Actually siyes mmg malu gile nk jumpe diowg sume jap lg, so plan aku wat2 kewwlll depan diowg nnt..hehehe..Orite, ckup la tu aku menaip..nk smbung cari baju jap..huhu..Kowg klo siyes nk join dtg tau..sempat lg maa~ 11am @ wayang Midvalley, KL..Dtg jgn malu2 cm aku ok! heee..See u allz in KL =)


....assalammualaikum....