.

.

January 15, 2011

Facebook sah milik syarikat Malaysia...

Yeahhh...kini khabar angin yang mengatakn salah sebuah syarikat dalam negara nak membeli Facebook telah menjadi kenyataan apabila Mark Zuckerberg secara rasminya telah menandatangani satu memorandum bahawa dia melepaskan Facebook kepada Mohd Aidil atau lebih dikenali sebagai Ideal Crazee, pengasas kpd Ideal Crazee Corporation. Khabar angin mengenai perkara ini hangat dipersoalkan oleh orang ramai terutama sekali blogger-blogger di seluruh Malaysia. Selain itu, khabar angin ini juga turut tersebar luas di laman-laman sosial seperti Twitter, MySpace dan Facebook itu sendiri. Kini semua persoalan dan khabar angin tersebut sudah terjawab. Kepada ssesiapa yg terpinga-pinga tak tau ape aku merapu nie better klik link nie --> [ Ideal nk beli Facebook!! ]. Malas nak cakap banyak lagi, jom tengok gambar-gambar kat bwah nie........


Perbualan Mark Zuckerberg 3 hari seblom melepaskan Facebook.


Sesi bertemu media :
Mark Zukerberg menyatakan hasratnya untuk melepaskan Facebook.


Ideal Crazee Corp : never trust on....


Official logo : Facebook sah ditukar nama.


Login page.


Profile page : still guna theme lama sebab ramai yang  tak suka timeline.


Home page : kantoi sudah. "Facebook - Google C..."
aku terlupa nak edit taskbar dia la...aiyah~

Advertisement : dah macam JayaJasco la pulak aku tengok..hahaha


The Social Network II : coming soon on September 2012


Mark Zuckerberg tersenyum lega selepas melepaskan Facebook.


Steve Jobs : no comment....


Info ringkas mengenai Ideal Crazee Corporation dan Crazeebook :

-  Ideal Crazee merupakan pengasas kepada Ideal Crazee Corp. yang membeli Facebook.
-  Nama Crazeebook diambil dari nama Ideal Crazee sendiri.
-  Ideal tidak menyukai warna PINK, tetapi beliau meminati artis bernama PINK.
- Ideal juga seorang peminat produk keluaran Apple, tetapi sehingga kini beliau tidak pernah membeli mahupun memiliki produk keluaran Apple.
-  Atas pemintaan Mark Zuckerberg, kos yg dikeluarkan Ideal Crazee Corporation utk mengambil alih Facebook terpaksa dirahsiakan daripada pengetahuan umum.
Steve Jobs adalah pesaing hebat ketika Ideal mahu membeli Facebook.
KRU, Maggi dan Tesco antara pemegang share terbesar  Ideal Crazee Corp.
-  Setiap login ke akaun Crazeebook anda akan di cas 20sen dengan menggunakan service PayPal. Setiap 10sen daripadanya akan didermakan kepada badan-badan kebajikan. (baek rupenya si Ideal ni kan..heee)
-  Khidmat Crazeebook hanya pada jam 8am - 5pm, Isnin - Sabtu sahaja. Ini adalah untuk mengelakkan kaum Ibu Bapa mengabaikan tanggungjawab kepada keluarga akibat terlalu taksub dengan Crazeebook. Begitu juga dengan anak-anak.
-  Ini merupakan entry terpanjang yang pernah ada dalam blog IdealCrazeeZone setakat ini. Dan ia mengambil masa selama 26jam 37min untuk disiapkan. (yang nie takde kena mengena dengan Crazeebook ok!)



sila jangan percaya segala isi kandungan entry ini
hanya sekadar imaginasi dan omongan kosong dan dusta belaka
pihak IdealCrazeeZone tidak akan bertanggungjawab keatas saman-saman yang bakal dikeluarkan oleh mana-mana pihak



....assalamualaikum....

* nampaknya coment-coment yang berunsur nak menyaman aku tu dah di-delete
siapa yang delete aku tak tau, yang pastinya bukan aku..huhu

19 comments:

Farah Hanim said...

pink pulak ek ? comell xD

mira_nas said...

hahaa.. tak percaya..sungguh ni!

Budak Giler Cadbury said...

merepek meraban la senior ni grr

iDeaL cRazEe said...

hehehhe...juz for laugh la junior..heeee =)

mizz ainie said...

ley wat org percaya...
merepek je keje ye... :)

Satu Malaysia said...

Memang best.... Jom join portal gua, ko kasi havoc kat sana. Jom join www.myfriends2u.com. Ajak kekawan yang lain......

Cik Ungu Violet said...

HAHAHAHAHAHA ! :D

iDeaL cRazEe said...

hahaha...suke die =)
sesiape saje d benarkan utk share entry ni...sila3x =)

Lilynana Lexy said...

hahahah hebat !

Irma A.Wahid said...

hahahah..style jugak klu tetiba tukar theme n style..kih2

iDeaL cRazEe said...

ala2 jambu air gitu...hahaha ;D

unieMARKS :) said...

hahaha , kool ~!

b a m b a m ' s said...

hahahahha!sempoi~!

mofaizmz said...

okey.. seperti yg dijanjikan 5% saham dijual kepada aku dengan harga RM[terpaksa dirahsiakan].. setuju?

bukankosong said...

ha..ha..blah rr lu!

Dark Half said...

nice prank! lol

ultimatebot said...

hahaha!! kool doh!

bella said...

ok..kamoo klaka..hahahaa

biella93 said...

ahahahha . tak percaya ponggg :)