.

.

January 26, 2011

Disebalik kontroversi Crazeebook...

mcm papan iklan JJ x?? hahaha =)

Orite..kowg ingt lg x entry aku yg lepas psl budak Malaysia nk beli Facebook tu?? Alaa budak yg name Ideal tu, yg otak die gile cket tu..yg develop Crazeebook..kowg ingt kan? kan3?? hehe..Ok, disebabkan aku ngah demam da 3ari xbaek2 tambah plak ngah kekeringan idea nk wat entry, so aku nk wat review cket psl entry Crazeebook aku tu...

1st of all, so sorry la pd sape2 yg x sempat bace entry Crazeebook tu sbb entry tu sgt kontroversi menyebabkan aku menarik balek entry tersebut..hanye 2 hari je entry tu ade dlm blog IdealCrazeeZone yg comel nie..hehehe..Nk tau nape aku tarik balek entry tu?? meh klik cni [ Crazeebook di Facebook ].. ehhh3x bukan yg tu..silap..yg ni la [ OMG, aku diugut ]..mahap la ye..hehe..Tp klo kowg bernaseb baek, kalau la kan..hehe..mne la tau kot2 ade yg sempat copycat entry aku tu n publish kt blog diowg plak..harap2 xde la yek..hehe..Xyah cter byk lg, jom bace serba cket citer disebalik entry Crazeebook tu....

sile beri perhatikan pd entry "Facebook sah milik syarikat Malaysia" (crazeebook)
klo kowg nk tau, entry ni pecah record peribadi aku berbloging tau
dlm mase kurang 2jam, seramai 173 owg view entry tu
dan viewer tu lbey dr separuh drp viewer utk entry "Ideal" yg da 2 ari aku publish


sgt mengejutkan kerana wat kali pertama lbey seribu owg view blog aku dlm sehari
hanye kerana satu entry Crazeebook tu je..pd hal lbey 1 je punnn~
entry "Ideal nk beli Facebook" cket sebanyak kena tempias drp populariti entry tu


dan ini merupakan overall pageview blog aku
sebelom ni yg pegang ranking no.1 adelah entry "The Perfect 7even"
tp entry Crazeebook cume amek mase 2 hari je utk potong
dan ia hmpir 10x gande dr pageview "The Perfect 7even" tu


The Social Network II
salah satu pix yg ade dlm entry Crazeebook tu
pix kt ats n pix ni je yg bole aku publish, yg len mmg agak kotroversi

N klo kowg nk tau lg, lebey 20 buah negara view blog aku dlm mase 2 hari entry tu di-publish sebelom ditarik balek..dan jgn terkejot..huhu..UK dan US merupakan negara yg paling ramai view blog aku berbanding Malaysia tanah tumpahnye darahku..hehehe..Mungkin pd kowg setakat 2 ribu tu apedehal klo dibandingkan ngan blog kowg kn..tp tu la viewer yg paling tggi penah aku dpt semenjak berblog nih..huhu..Maaf la klo entry ni agak membosankan..ke memang bosan?? huhu..Xpe la, len kali aku wat entry yg x membosankan ok! promise~ =)


p/s : Aku syg gile ngan entry Crazeebook tu, bg aku tu la entry paling best penah ade dlm blog aku..rase cm nk publish kn balek je..waaaaaaaaa~  ='(


asalammualaikum~

11 comments:

Cik Ainie @ Lola said...

sian ye...
da la entry 2 best wlupun hnye rekaan semata2...
jgn sdey2 ok!..
hehehe :P

Cempakamelati said...

Wow banyaknya page view..dasat-dasat...

AyinAyob said...

septutnye haritu abaikan je ugutan si minda minda cetek tu. dorang poyo lebih. aku pnah kene dah. bukan takat ugut emo emo. siap dekat blog die die promote blog aku. but the link tulis pelacurBB. hahaha. terbaek kan? next time orang terencat camtu ko tak yah layan je. sayang je kau dah buang entry tu. mane tau kalau kau simpan entry tu. muke kau plak kuar surat khabar dapat rm9k dari nuffnang. :)

iDeaL cRazEe said...

perghhh...lg gile..saba je la..huhu
entry tu still ade lg..juz save as draft je...tu yg terfikir mcm nk publish balek je...hehe =)

Kiambang Puteh TheGiel said...

ideal crazee nnt cr sy kat kaki blogger klu nk link.....byk lg klu nk muvee niey....rjin2 blogwalking blog sy k....

AyinAyob said...

publish! sokong seratus peratus peblish.tu semua oragn abaikan je. dorang jeles kau nye blog ramai viewer. and die jeles die tak sekretif itu nak buat entry macam kau punyekann.

iDeaL cRazEe said...

huhu..thx 4 da support k..nnt ingt nk wat entry utk minx survey samada nk publish balek or x..hehe =)

mofaizmz said...

alaa.. rilek2 je bro.. len kali kalau ko buat entry mcmni xyah delete.. aku xnmpak mcmana entry ko tu bleh mengugat.. aku baca pun aku dah tau entry ko tu untuk hiburan ringan semata-mata.. rileks je.. xyah layan

Cik Ainie @ Lola said...

publish je...org yg jeles je nk ugut2 nie...fikiran xmatang..hehe

Biela Sapine said...

Alaa publish je. Pedulikan lerr. Hehe

AIMAN said...

gila byk view.. sayang tu..