.

.

January 31, 2011

Myspace pulak nk tutup??

FYI : First of all, I would like to let you know that this entry is only my imagination. Seriously it's doesn't mean to mocking, cursing or insulting any parties at all.

Btol ke grammar omputih aku tu?? xkesah la, jnji aku phm..kowg xphm sudah..hahaha..Orite, entry kali ni merupakan sequel kpd entry Crazeebook aku yg telah di banned sbb agak kontroversi. So entry kali ni aku mengurangkan cket kontroversinye..hehe..Jom usha, layannnnnnn~

Baru2 ini dunia dikejutkan ngan isu Mark nk ttup Facebook nye dan pernah juge timbul berita bahawa Ideal Crazee seorang pemuda kacak lg jutawan dr Malaysia sudah membeli fB tersebut. Ape yg menyedihkannye disini, Mark telah menarik balik syarikat fB nye itu ekoran slah paham mengenai warna tema yg digunakan oleh Ideal Crazee pd laman sosial tersebut. Sekarang ni Ideal Crazee mengalih arah untuk memliki sebuah lg laman sosial yg pernah terkenal pd ketika dulu, dan laman sosial itu ialah Myspace.!!

" Bersosial Sambil Beramal "
sila baca sehingga habis, anda akn phm

January 26, 2011

Disebalik kontroversi Crazeebook...

mcm papan iklan JJ x?? hahaha =)

Orite..kowg ingt lg x entry aku yg lepas psl budak Malaysia nk beli Facebook tu?? Alaa budak yg name Ideal tu, yg otak die gile cket tu..yg develop Crazeebook..kowg ingt kan? kan3?? hehe..Ok, disebabkan aku ngah demam da 3ari xbaek2 tambah plak ngah kekeringan idea nk wat entry, so aku nk wat review cket psl entry Crazeebook aku tu...

1st of all, so sorry la pd sape2 yg x sempat bace entry Crazeebook tu sbb entry tu sgt kontroversi menyebabkan aku menarik balek entry tersebut..hanye 2 hari je entry tu ade dlm blog IdealCrazeeZone yg comel nie..hehehe..Nk tau nape aku tarik balek entry tu?? meh klik cni [ Crazeebook di Facebook ].. ehhh3x bukan yg tu..silap..yg ni la [ OMG, aku diugut ]..mahap la ye..hehe..Tp klo kowg bernaseb baek, kalau la kan..hehe..mne la tau kot2 ade yg sempat copycat entry aku tu n publish kt blog diowg plak..harap2 xde la yek..hehe..Xyah cter byk lg, jom bace serba cket citer disebalik entry Crazeebook tu....

sile beri perhatikan pd entry "Facebook sah milik syarikat Malaysia" (crazeebook)
klo kowg nk tau, entry ni pecah record peribadi aku berbloging tau
dlm mase kurang 2jam, seramai 173 owg view entry tu
dan viewer tu lbey dr separuh drp viewer utk entry "Ideal" yg da 2 ari aku publish


sgt mengejutkan kerana wat kali pertama lbey seribu owg view blog aku dlm sehari
hanye kerana satu entry Crazeebook tu je..pd hal lbey 1 je punnn~
entry "Ideal nk beli Facebook" cket sebanyak kena tempias drp populariti entry tu


dan ini merupakan overall pageview blog aku
sebelom ni yg pegang ranking no.1 adelah entry "The Perfect 7even"
tp entry Crazeebook cume amek mase 2 hari je utk potong
dan ia hmpir 10x gande dr pageview "The Perfect 7even" tu


The Social Network II
salah satu pix yg ade dlm entry Crazeebook tu
pix kt ats n pix ni je yg bole aku publish, yg len mmg agak kotroversi

N klo kowg nk tau lg, lebey 20 buah negara view blog aku dlm mase 2 hari entry tu di-publish sebelom ditarik balek..dan jgn terkejot..huhu..UK dan US merupakan negara yg paling ramai view blog aku berbanding Malaysia tanah tumpahnye darahku..hehehe..Mungkin pd kowg setakat 2 ribu tu apedehal klo dibandingkan ngan blog kowg kn..tp tu la viewer yg paling tggi penah aku dpt semenjak berblog nih..huhu..Maaf la klo entry ni agak membosankan..ke memang bosan?? huhu..Xpe la, len kali aku wat entry yg x membosankan ok! promise~ =)


p/s : Aku syg gile ngan entry Crazeebook tu, bg aku tu la entry paling best penah ade dlm blog aku..rase cm nk publish kn balek je..waaaaaaaaa~  ='(


asalammualaikum~

January 24, 2011

Luna Maya pulakkk..aiyah~

 gmbar sekadar hiasan n tiade kne mengena ngan topik entry

Orite..entry kali ni merupakan sequel kpd entry [ OMG, Cut Tari serang aku ]..So sape yg xbace entry tu mungkin akan blur n masok air cket bile bace entry ni..hehe..so better gi bace entry tu dlu ok! Orite, jom tgok ape yg jadi kt aku kali nie plak...

Cmnie cter die...biase la aku bile mlm2 mmg xde kje len selain dok online n cari kje through ternet (ye sy masih penganggur lg..hehe). Mase tu dlm pkul 2.40am lbey kurang cmtu la..ngah best dok isi form, sekali lg berlaku tindakan reflect yg nyata diluar kawalan otak mahupon naluri seorg lelaki di mane aku secare otomatik melompat ke ats katil wat kali ke-2 smbil terjerit "What da F!!"..tande seru menunjukkan aku jerit agak kuat time tu..Aku x sure menatang ape yg memanjat ats blkg bdan aku td..ape yg pasti ade 3 calar kt bdan aku..Maklumlah time tu aku hanye ditutupi ngan boxer bewarna pink keluaran Alain Delon..maaf bukan pink tp biru gelap..Harap anda semua tidak membayangkan lbey dr ape yg sy ceritakan..hehe

"Fcuk!!!" sekali lg aku terjerit..tetibe Bruno Mars, seekor kucin jantan berlari masuk bilik aku..rupenye si Bruno Mars ngah berburu menatang yg pnjat bdan aku td..mmg fcuk sungguh Bruno Mars nih, wat tekejot aku je..huh! Tetibe kedengaran cut cit cut cit dr bwah katil..eeerrr, maaf aku xtau cmne nk eja bunyi cencurut..hehe..sah tu Cut Tari yg msok blik aku aritu..Bruno Mars yg agak kacak dr Justin Bieber pon lari masuk bwah katil..Aku yg kat ats katil smbil pelok bntal Garfield makin cuak bile dgr suare Bruno Mars diselang seli ngan suare Cut Tari dr bwah ktil..timbul persoalan sape yg buru sape? , sape ggit sape? sape yg mati dulu??

Haru klo terus cmni...aku smbil lepaskan bntal Garfield td pon slow2 hulur kepale nk tgok ape yg jd bwah katil tu..xberani nk turun..siyes aku mmg geli ngan spesis mamalia tu..ngah dok zoom out zoom in bwah katil tu, tetibe satu menatang berlari arah aku diekori Bruno Mars..terbeliak trus bijik mate aku.."damn!!!!!!" siyes mmg btol2 terkejot gile smpai jatuh katil..Gelabah gile la aku memanjat nek katil balek..banjingan sungguh, huh! Sah kali ni Luna Maya bkannye Cut Tari..aku bleh cam sbb Luna Maya bdan die gemok2 cket , Cut Tari plak die kurus2 cket..

Mencarut2 aku bile tgok Luna Maya lari berpusing2 ats karpet tu..mane x nye ade dlm 2 3 kali gak la die lari ke arah aku mcm nk lompat nek katil je aku tgok..melompat2 aku di watnye, abis sume bntal aku campak..huhu..Last2 si Bruno Mars dpt terkam ekor Luna Maya..jeritan Luna Maya wat aku betambah mencarut2..siyes aku mmg cpt tekejot klo ade menatang yg aku geli dekat2 ngan aku..cpt2 aku soh Bruno Mars bwak Luna Maya keluar dr bilik..Ape yg jd kt diowg pastu aku xtau n xnk amek tau..yg penting bilik aku da selamat..Pasni walau pnas cmne pon, pintu bilik akn tetap ku ttup rapat serapat atiku..xmo dah cencurut2 yg vogue tu msok bilik aku lg..huh!! Klo btol2 Cut Tari and Luna Maya xpe la jugak..hehehe =)


asalammualaikum~

January 22, 2011

Omg, Cut Tari datang serang aku...

gambar sekadar hiasan n tiade kne mengena ngan topic entry

Orite, selepas aku diugut dlm 2 3 ari lepas kini aku diserang plak..sungguh x berperikebinatangan btol sape yg serang aku pg smlm..mase tu dlm pkul 3.30pg kot..Nseb bek xde pape jd kt aku smlm..siyes klau aku dpt die mmg aku pijak2 die smpai mampos..pastu aku potong2 bg kucing aku mkn, xpon bg kt anjing uncle seblah umh..xpeduli da soal idop mati ni..huh!..jnji aku aman..Siyes derr..klo kowg kne pon aku rase kowg wat lg terok dr ape yg aku ckp td..huhu

Kowg nk tau sape yg serang aku mlm smlm?? name die Cut Tari..ofcoz kowg sume knal kn sape die..Tp harap maaf ye kwn2, bukan Cut Tari yg scandal ngan Ariel Peterpan tu..tp ni Cut Tari laen..Yang aku mksudkan cencurut..name Cut Tari tu abg aku yg bg sbb mlas nk pggil cencurut..so pggil je Cut Tari..baru la vogue..hahaha

Aku ni jenis suke online smbil baring2 ats karpet, xsuke ats katil..so smlm mase ngah best dok isi borang kje online (ye sy penganggur..huhu) tetibe berlaku tindakan reflect yg di luar kawalan otak d mane aku secare tetibe melompat ke ats katil smbil menjerit "OMG" kuat2..siyes bai..Mau nye x terkejot tetibe Cut Tari mucul kt sebelah laptop Hp Pavilion aku..siyes aku mmg geli ngan tikus..bukan takot ok! Aku gelabah gile time tu, xtau ape nk wat..dgr bunyi die pon da ckup utk wat aku cuak..Sebelom ni xpenah Cut Tari msok bilik aku..ni 1st time maybe awl2 thun cmni musim mengawan kot..tu yg die cube meniduri mouse AVF aku tu..huhu

Dan2 setiap kali aku nk jejak kaki ke lantai je, si Cut Tari tu pon ngade2 kua dr bwah katil..ade dlm 2 3 kali gak la aku jerit "What da F" smlm..sumpah mmg aku benci tikus..huh!..Keadaan semakin genting, aku pon pggil Justin Bieber, seekor kucing gemok masok dlm bilik utk tlong aku..Mule2 tu Bieber bajet macho bile memulakan adengan ala2 cter katon Tom n Jerry..last2 die sendri tekejot smpai melompat bile Cut Tari tetibe menjerit bile kne kuku si Bieber tu..hahaha


Finally, Cut Tari berlari keluar bilik smbil d kejar si Bieber..aku pon cpt2 la tutup pintu..fuuhhh settle masalah..Bsoknye aku cari2 gak la kot2 ade jumpe mayat si Cut Tari tu kt dapur, tp xde..Aku bajet da masok perot si Bieber yg pelahap tu, tp ternyata si Cut Tari still mengekalkan title vogue die bile aku terdengar bunyi cencurut kt bwah mesin basuh..sialan sungguh..Tp persoalannye di cni, mungkinkah itu cencurut yg bername Luna Maya??? jeng3x....hehehe =)


assalamualaikum~

January 20, 2011

Crazeebook di Facebook...

Orite kwn2..walopon tajuk tu mcm kontroversi, tp entry aku kali xkn meninmbulkan kontroversi mcm 2 entry aku yg lepas tu..bukan serik tp xmo ade musuh..Mama slalu ckp "berkawan biar beribu, berkasih biar satu"..ehh silap.."terbakar kampung nampak asap, terbakar ati sape yg tau"..ehh, bukan3x..lupe la peribahase tu, tp mmg ade kn peribahase psl musuh2 tu kn?? huhu..xpe2, lupekan je..Entry kali ni aku nk tnjuk Crazeebook aku..bukan crazeebook yg wane pink tu, mksud aku Facebook aku..Ideal Crazee + Facebook = Crazeebook..maaf la klo kowg rase entry ni mcm same ngan cikAmiey punye..tp berbeda dikit yah teman2 semua! hehe..Klo x caye jom tgok...


kewwllll x?? hahaha..tiade penggunaan photoshop ye utk pix ni
klo x caye tgok sendri kt cni [ Ideal Crazee ]

Sbenarnye entry kali ni len cket..wat julung2 kali nye pintu ati aku terbukak utk promote group n fan page kakiBlogger..Mama slalu pesan, "wat kje kne ikhlas"..so ni la waktu nye ati aku ikhlas nk promote kakiBlogger..maaf ye admin2 kakiBlogger ..hehe..Tp.........bukan kakiBlogger je, aku ade add on cket..ape?? ingt mcD je ade add on?? huhu..Jgn byk bunyik, jom tgok dan usha mereka semua..nk follow pon bole..hehehe



Hambeekkkk...pilih mane kowg nk..nk yg biru, yg pink, yg kuning..plih je, aku bg free..aku bukan bute warne ye, saje je nk test kowg..hahaha..Penat dowh carik link diowg nih..aduhh..hehe..Sorry kpd kakiBlogger yg xde dlm list di atas..aku pilih random je..sorry ek..Nyway, aku nk wish thx a lot of the ring kt diowg sume..coz byk support n meceriakan facebook aku seceria warne2 d ats...hehehe

THANKS KAWAN2.!! 
assalamualaikum~

January 18, 2011

OMG, aku di ugut.!!!

Harap maaf kpd kwn2 yg xdpt nk tgok atopon view latest entry aku yg psl Facebook tu..coz dlm mase 2 3 ari selepas aku publish entry tu, aku terima beberapa ugutan..yup kwn2 UGUTAN aka BLACKMAIL..huhu..1st anonymous tu mencarut2 kt shoutbox aku..ade r dlm 2 ari die wat cmtu..pastu the latest one die comment kt entry tu pg td dlm pkul 10.30am, January 18th 2011..."ready to get sue, idiot" klo xslah aku la die ckp cmtu..sbb aku da delete comment anonymous tu..huhu..aku x pasti yg anonymous tu owg yg same atopon bukan..Aku rase aku kenal sape anonymous tu..aku x tuduh ok! syak je..coz dlm sehari dua lpas ade owg xpuas ati ngan ape yg aku wat dlm entry tu (aku rase la)...

Tujuan aku tulis entry ni sbenarnye sbg bukti gak yg aku kne ugut oleh owg x dikenali tu..n kowg yg bace entry ni otomatik jd saksi aku kne ugut..huhu..Aku tulis entry ni jugak sbg bukti yg aku rase terancam ngan ugutan tu..n aku pasti sape2 yg kne ugut cmnie pon akn rse terancam gak..So kpd anonymous tu, klo xpuas ati ngan aku sile la tampil kehadapan..settle care baek..fight solve nothing..aku pon xsuke nk gado2 nie, sbb aku xkuat..huhu

Orite, smpai ctu je aku nk meluahkan perasaan hatiku yg terancam nie..huhu.. Hopefully pasni xde lg la anonymous yg kacau idop aku n blog aku nie...ok!

Klo aku ade saketkan ati sape2, dlm sedar atopon tidak,
secare sengaje atopon tidak, AKU MINTAK MAAF
THAT MY FAULT OK
PEACE!!

January 15, 2011

Facebook sah milik syarikat Malaysia...

Yeahhh...kini khabar angin yang mengatakn salah sebuah syarikat dalam negara nak membeli Facebook telah menjadi kenyataan apabila Mark Zuckerberg secara rasminya telah menandatangani satu memorandum bahawa dia melepaskan Facebook kepada Mohd Aidil atau lebih dikenali sebagai Ideal Crazee, pengasas kpd Ideal Crazee Corporation. Khabar angin mengenai perkara ini hangat dipersoalkan oleh orang ramai terutama sekali blogger-blogger di seluruh Malaysia. Selain itu, khabar angin ini juga turut tersebar luas di laman-laman sosial seperti Twitter, MySpace dan Facebook itu sendiri. Kini semua persoalan dan khabar angin tersebut sudah terjawab. Kepada ssesiapa yg terpinga-pinga tak tau ape aku merapu nie better klik link nie --> [ Ideal nk beli Facebook!! ]. Malas nak cakap banyak lagi, jom tengok gambar-gambar kat bwah nie........


Perbualan Mark Zuckerberg 3 hari seblom melepaskan Facebook.

January 13, 2011

Ideal nk beli Facebook.!!

Orite, bawak bertenang wahai kwn2 ku semua..jgn cpt gelabah, melatah, mecarut WTF mahupon jerit OMG kuat2 bile dgr citer yg Mark Zuckerberg nk stop service FACEBOOK nye March nnt..sbb skang ni dgr citer ade syarikat dr Malaysia nk beli company facebook tu..ye kwn2 MALAYSIA..dan semestinye syarikat yg nk beli fB tu bukan seperti yg ade dlm otak kowg skang ni iaitu Dr Rozmey kn..kn3?? hehe..xyah susa2 nk wat laman sosial sendiri..beli je terus, abis citer..hehehe..Mmg susa nk caye kan.?? tp itu la Malaysia tanah tumpahnye darahku yg skang ni semakin maju n namenye yg mula di kenali di seluruh dunia..Nk tau syarikat ape yg nk beli fB tu...jom tgok pix kt bwah ni.....




Yeahh...itu la die mamat yg akan beli facebook xlame lg..Sape die?? die la...........
Ideal da Crazee, berumur 20++ yg lahir d epoh n membesar di selangor..jgn terkejot kwn2..Die la pengasas syarikat Ideal Crazee Corporation yg bakal beli Facebook tu nnt..dan die gak salah seorang pemegang share terbesar dlm company Twitter n MySpace seblom nie..rmai yg xkenal jutawan muda nie, jgn ingt Mark Zuckerberg sowg je yg jutawan..huhu..Dan dgr citer Ideal Crazee Corp. ni nk collaborate ngan KRU Studio n group kakiBlogger utk wat satu projext mega..kewwlll habis beb!!! So pasni kowg xyah la nk copy n save segala kejadah yg ade dlm fB kowg tu ok..hahahahahahahahha =)




sile jgn percaye segala isi kadungan entry ini
hanye sekadar rekaan semata-mata
pihak Ideal Crazee Zone tidak akan bertanggungjawab
terhadap segala saman2 yg bakal dikeluarkan oleh mane2 pihak
MALAYSIA BOLEH...yeaahhhhh.!!
assalamualaikum~  =)

January 12, 2011

Coming up next...

Yeahhhh..sekali lg Ideal Crazee Zone bakal melancarkan satu lg projext mereng + crazee nye yg di beri name "Ideal Crazee Street Projext"..kewlll~ hahaha..Nk tau projext ni psl ape?? cm biase r..5 hengget d kenekan bg membeli nombor pin utk me-login entry tersebut..hahaha..kaye aku klo wat camtu kn? hehe..xde la, grau2 je..klo kowg nk tau ape projext tu, sile la tggu yek..akan d update ari sabtu or ahad nnt.. jgn mara r.. hehehe.. Sile klik kt cni klo kowg nk tgok projext yg lepas --->
[ Ideal Crazee Revolution Projext ] Ok, jOm tgok poster Street Projext nie..baru siap design pkul 7.10am td bai, freshhhh lg maa~




Cantek x, cantek x?? maaf agak 18sx cket..sile dpt kn bimbingan ibu bapa anda..hehe..Xde la gempak mane pon design tu..copy dr ternet then edit2 cket, buang warne, boh tulisan 2 3 kerat pastu save..Tadaaaaaa..jd la design aku sendiri..ngarot sungguh aku pepagi bute nie..hahaha..Posternye da nmpak cambest..best kerww?? entry nye nnt xtau cmne..tggu je la yek..hehe

Orite, settle citer psl projext..nk citer psl BE plak, nk wat entry psl BE ni malas la puleekkk..coz nk ckp seciput je pon..huhu..Aku dpt BE weyyhhh!!!!!!! hahahaha..sejibik jer pon, kecoh btol mamat gile nie..huh..1st time dpt klo kowg nk tau..da dekat 3 bulan register nuffnang, tp baru skang dpt BE..adooii..rase malu kt kowg pon ade bile cter psl bende nie..hehe..Nyway thx to cikEzan coz byk memberi tnjuk ajarku sifuuu..hehe..Ok aku nk chOowz dah..Assalamualaikum~ =)

January 11, 2011

Ideal Raffali - Tolong ingatkan semua...

Orite..secara rasminye aku nk ngaku kpd semua owg yg aku sbenarnye merupakan adik kpd Ana Raffali..ala juara lagu yg baru2 ni tu..knal kn? Aku sendri pon xtau nape ade yg benci tgok akak aku menang..die yg tulis lagu, die yg compose, die yg men gitar, die yg nyanyi..so ape masalahnye kt kowg haa?? huhu..Klo akak aku bleh jd famous sbb Utube, aku pon nk famous gak..Tp aku xnk la owg kate aku tumpang populariti kakak kn..so aku nk famous gune blOg..aku bleh famous x agak2 kowg?? hahaha..Ok ckup, sume tu cume lakonan semata-mate..hehehe =)


kewwlll x?? hahaha..mereng suda ;p


Aku sbenarnye nk citer psl care bg salam ngan btol..aku copy je dr Qaseh Dalia share sumthing yg baek dpt pahale kn..hehe..Jom bace rmai2 n tlong ingatkan semua...

ASSALAMUALAIKUM or ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH ini yg sebaiknye digunekan oleh kite sume yg beragama islam...

Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda s.a.w bg salam ngan lafaz "Assalamualaikum" dan menjawab salam ngan lengkap iaitu "Waalaikumussalam wrahmatullahi wabarakatuh"..Ramai owg skang ni yg jwab salam ngan ucapan yg xbtol, contohnye "WAALAI KUMUS SALAM" n bukannye "WAALAI KUM SALAM"

Bile kite nk kirim salam kt owg len, hendaklah kita berkata :
"Kirim salam assalamualaikum kt Nora Danish ye" bukannye "Kirim salam kt Nora Danish ye" n jgn memandai tambah perkataan mcm "Ko tlong kirim salam maut kt Zoul ye"..statement ni wlopon dlm nada bergurau, tp menyalahi syariat n berdosa wlopon sekadar nk bergurau..

Klo rase "Assalamualaikum" tu pnjg sgt kowg nk sebut, ckp je "As Salam" yg same mksud ngan "Assalamualaikum"..Selain tu jgn ler gantikan "Assalamualaikum" tu ngan perkataan2 len contoh cam "Akum"  atau ape2 sekalipon melalui tulisan..Perkataan "Akum" adelah gelaran org2 yahudi utk owg2 bukan yahudi yg bermaksud "BINATANG" dlm bhase Ibrani.."Akum" gak singkatan bg "Avde Kokhavim U Mazzalot" yg bermaksud "hamba-hamba binatang dan orang-orang sesat".."Smekom" pon same, bermaksud "Celaka kamu"...

So pasni klo ade mmber2 yg suke gune shortform "Akum" or "Smekom", tegur la die elok2 n soh die gunekn "As Salam"..Lg satu jgn gune "Bye" coz "bye" adalah jarum sulit kristian yg bermaksud "Di bawah naungan Pope"..Same2 la kite sebarkan info ni utk kesejahteraan idop bersame...


renung-renungkan dan selamat beramal
assalamualaikum
vote Ideal Raffali ok =)

January 10, 2011

Izamir Ridzwan pendrive giveaway...

Orite..ni 1st time aku join GA
seblom2 x penah n x terniat pon nk join
sbb xtau cmne procedure GA ni
so skang da tau, n da join
hehehehe


jom join GA ni coz price die cam best je
pendrive 4gig, klo dpt external 1tera kn lg best
hehehehe
click datz pix klo nk join ok


Tag :
cikShaz | cikNina | cikAmiey | cikEzan

January 9, 2011

Ideal crazee revolution project...


Orite..sebagaimana yg aku ura2kan d fB aku n entry lpas, entry kali ni aku nk cter psl satu projext yg aku wat ari khamis lepas..Aritu mase ngah bosan2 saje la aku dok surf ternet, biase la xde kje memalam bute..surf punye surf aku jumpe satu website baek punyerrr..psl papercraft, bukan star craft ok! huhu..So aku x sengaje terdownload satu(5) template diowg..lupe la plak ape url web tu..Seblom kite start, sorry la pd kowg yg seblom ni bajet projext aku ni gempak giler..pd hal x gempak pon, juz nk wat papercraft je..Saje je aku wat2 gempak kt entry lpas n kt fB tu..nk promote blog..jgn mara r..hehehe =)

orite, utk ICRP v1.0 ni aku nk wat "MadBomber"
maaf pix aku bg kcix utk kurangkan isu loading
plz click for enlarge datz pix
name die mmg cmtu dlm web..tiade sebarang editing dr aku ok

 MadBomber


kasi download n print dlu baru bleh wat projext ni
cam budak2 kn..umo bia TUA, jnji jiwa tetap MUDA
hahahaha


fuhhh..penat bai nk gunting bendalah nih
coz berhati2 tkot tergunting jari manis (ape kne mengena?)
mahupon terkene paper cut


 settle gunting, time utk lipat plak
sile gune pembaris bg memudahkan keje2 melipat


alatan yg di gunekan utk proses melekat
bg yg xnk jari2 halus die rosak, sile gunekn cotton buds
cam aku ni haa..hehehe


melekat suda..yeah~
biakan selama 10min d bwah terikan matahari
bwah kipas pon bole..jgn la lurus bendul sgt ;p


taaddaaaaaaa~ cantek x, cantek x??
hehehehe


haaa..ini la die hasilnye lpas dekat 2jam aku siapkan
proses mecantum amek mase 5min je
puas ble dpt siapkn..berbaloi-baloi..heeee


view dr tepi plak..kewwlll~ ;p



p/s : aku da mule rase annoying ngan sowg blogger nie la..laki
ok smpai ctu je aku nk ckp..kowg plak yg annoying kt aku kn..hahaha
assalammualaikum

January 8, 2011

Coming soon...


xde pape yg aku nk cter utk entry kali ni
cume nk bgtau yg aku akn update entry psl satu projext yg aku wat
" Ideal Crazee Revolution Projext "
name projext nk gempak jek..hahaha
nk tau projext ape tu??
tunnggguuuuuuu~
yeeaahhh!! =)


" never say never "
ayt blogger mne ntah ni aku cilok
kowg knal x?? hehehe..
chOowz
assalammualaikum

January 7, 2011

Contest aku dan kacamata...

aku sebagai pengeluar rasmi kacamata berjenama RayBan
dgn rase riaknye nk join contest ni
wlopon tggal 10min je lg
sempatkah??

click pix utk join contest ni ok
rase nye da xsempat kot
hahahaha


orite..tggal 5min je lg nih, jom tgok pix aku
xsempat nk snap baru
so amek pix lame je
hehehe



maaf aku kurang kacak
tp gatal sgt nk jOin..hehehe
n sorry gak x sempat nk tag sape2
00.02
terlebey 2min suda
heeeee =)

January 5, 2011

Congratulations...


Orite, 1st of all aku nk wish congratulations to all final batch student October 2010, Kolej Poly-Tech Mara Ipoh..Well done guyz, we did it..yeahhh!! over la plak..hehehe..Sekian lame menunggu result utk sem practical finally kua gak..Actually aku xtau pon yg result da kua, on2 je fB mlm smlm Aswar pm aku.."oit ko dpt bpe??"..blur gak aku awal2 tu coz baru lpas bgun tdo..hehe.."result da kua la, gi tgok cpt!!"..result?? tetibe jantung mule dub dab dub dab..n ttbe bdan aku rase sejuk2..sbb aku tekan no.3 kt kipas tu td..hehehe

Then aku tekan ctrl + t (new tab), jari jemari spontan type "ipoh.kptm.edu.my" + enter..mate tepat memandang link "Examination Result 2010"..cursor tetibe bergegar2 coz tangan menggeletar cuak giler nk klik link tu..Aku lepaskan mouse comel keluaran HP aku lalu tadah tangan berdoa kepadaNya agar aku d kurniakan keputusan yg baek punyerrr..abis doa aku pon klik link tu..sbb malas nk men scroll2 cari no ID , aku trus tekan ctrl + f (find).."PTM071201009" + enter..what?? not found?? bia tol??? sekali page tu result sem 1 la derr..aiyah~ maybe aku cuak sgt kot..huhu..Klik plak link utk sem 6..kali ni blom sempat aku nk tekan ctrl + f, aku da nmpak da ID aku..kt ats skali..xyah scroll2 xyah find2..hehehe

Target aku dlm linkungan B - A..klo bole mmg la nk A kn..huhu..tgok punye tgok aku dpt B+..Alhamdulillah kire ok r tu..tgok plak GPA n CGPA..Alhamdulillah ok la jugak..hehehe =)


Congratz to Zai, Angah, Meck, Kak Fizah, Hade, Own, Faiz, Fahmila, Teddy, Najwa, Najlaa, n Azareen coz diowg sume ni dpt A..wa salute sama lu olang lah..coz selame ni aku sendiri pon xpnah dpt GPA = 4..tetibe aku jadi segan plak kt diowg nih..hehehe..Congratz gak pd sume kwn2 satu sem ngan aku..ini baru permulaan utk mase depan kite semua..hopefully sume berjaya n bahagia dlm idop masing2 pasni..insyallah~ Kalau nk wat reunion nnt roger2 r..n klo ade kje kosong pon jgn lupe roger2 gak k..hehehe..Gud luck guyz, i'll miss all of you..!!!!!



waktu terasa semakin berlalu
tinggalkan cerita tentang kita
akan tiada lagi kini tawa mu
untuk hapuskan semua sepi dihati
teringat disaat kita tertawa bersama
ceritakan semua tentang kita...

January 2, 2011

I'm so sorry...


Assalammualaikum...entry kali ni di tujukan khas kpd Cik Ezan Dania a.k.a Dania Kucin Ezan or name2 samarannye yg len..hehe..Actually aku nk minx maaf sgt2 kt die sbb xdpt wat kn die header..sbb aku teramatlah bz n ketandusan idea wat mase skang nie..xtau nape aku ttbe jd blur hingga ke tahap kritikal cmni..huhu..Td mase blogwalking aku singgah jap kt blOg die..then mate aku terbeliak jap coz tgok die da ade header baru, die design sendiri..Agak rase besalah gak aku jd nye bile tgok header die tu..coz sepatutnye aku yg designkn utk die..tp die da design sendiri..hurmmmm..so so sorry ye cik Ezan..coz da menghampakn anda..siyes xde niat nk wat cmtu..Once again, i'm so sorry........ ='(


" please forgive me "

January 1, 2011

My header contest...

 
contesta bOnito rOberto
yeaahhh..wat pertama kali nye aku join contest
dlm tahun 2011 ni ok..hehe
before that, thx to Miss Nana Chaiyok
coz meng-tag aku..heee
da lame die tag..tp aku saje nk tggu 01/01/2011
hopefully tarikh tu bwak tuah
hehehehe
kalo kowg nk jOin sile click pix d atas ok


Orite, jOm usha header yg aku design utk contest ni
a.k.a header baru blOg aku utk 2011

1st Design : wat simple2 je..jnji aku suke..heee

2nd Design : still mengekalkan warne2 comel..hehe


kowg tggu ape lg?? meh cpt join, ade 4 ari je lg tau..huhu
aku mau tag :


sume berstatus "cik" means kowg ade peluang nk tackle
hehehe..gurau je la =)

Two thousand eleven...


Yeahhh..1st of all, aku nk wish Happy New Year 2011 kt kOwg sume..xkire la yg slalu view blOg aku mahupOn ini kali pertama kOwg view..hehehe..ngah mood baeekk ni sempena new year..Aku berazam tahun 2011 ni aku nk majukan diri..xmo dok lepak kt umah lg dah..pasni nk cari kje baek2..cari duet byk2..nk happykn FAMILY aku..Klo ade rezeki bulan 6 atau 7 nnt aku nk smbung study..amek degree..n kalo ade rezeki lebey lg aku nk......errrrr....nk.......aku nk KAWEN!!! heeee..Bole kerww?? tgok pompuan pon malu2..nk kawen knon..chOoiii~...ehh hello itu time  form 6 dlu ok!! skang ni da gantle....cket..huhu =P

Orite..seperti yg aku janjikan dlm entry lpas, sempena 2011 ni dgn rasminye aku lancarkan header baru utk blOg IdealCrazeeZone aku nie..yeahhh..cantek x, cantek x, cantek x?? hehehe..simple je design header aku ni klo nk bandingkn ngan header kOwg sume..tp simple2 pon aku suke..heeee..hopefully bwak tuah utk aku =)



Aku berdOa supaya tahun 2011 nie merupakan tahun bermulanya aku sbg seorang yg berjaya..yg terus maju kedepan..bukan saje d dunia, hopefully gak kt akhirat nnt..Insyallah, I will find my way...ehh tu bukan lirik lagu Maher Zain ke?? pinjam sat..hehehe..siyes aku nk berusaha utk ubah idop aku kpd lbey baek..chaiyok2 eL!!



" jgn menyesal dgn ape yg kite da wat seblom ni,
menyesal la ngan ape yg kite xpnah wat... "