.

.

December 7, 2010

Nk lecturer cmni bleh x??

          Orite..mmber2 kOlej aku slalu tnye.."cmne ek ko bleh jd dekan??".. nk kate skema xde pOn..skema ke?? lg crazee ade r..nk kate baek, pon xde r baek sgt tp ade r cket2..huhu..nk kate ulat buku, berulat buku2 aku biakn..xbace lngsung..haha..Hmmmm..so apekah yg mendOrong aku? itu satu persoalan yg aku sendri pon xleh nk jwab..So entry kali ni aku mendedahkn atau menghuraikan rahsia d sebalik kejayaan aku (cewwaaahh..cm syial je)..tujuan aku bukan nk riak ye kwn2, cume nk share2 ngan kowg sume

          Aku penah terbace satu ayt dlm satu blOg aritu..."bdak bijak ni otak die mrepek cket"..haaa aku sokong 75%..siyes..aku ngaku mmg otak aku ni mrepek pOn..huhu..mcm2 bnde bangang aku pikir ari2..hehe..Ok tibe masenye aku dedahkan ape yg dlm otak aku ari2 mase dlm class..wahahaha..menyetan sebentar bersama prof. Ideal Crazee..hahaha


          Masalah bdak2 zaman skang ni ialah susa nk focus n pham mase dlm class..mejoritinye ckp cmtu..Aku penah wat ketas kje utk settlekn masalah ni kt pihak atsan kolej..tp syg kehadiran kekasih lama mu, dtg kembali mengenang cinta dahulu~ oppss..sorry lyan karok sat..hehe..tp kne tolak bulat2 ats sebab xnk kes rogol n buang bayi meningkat..huhu..nk wat cmne..terime je r lecturer2 yg da menggelebeh yg ade tu..So ni la solutiOnnye utk menangani masalah tu ye kwn2..hehehe..Ape kate kOwg try imagine lecturer kOwg yg ngah mengajar tu muke die cm kt bwah ni (klo pompuan sile imagine sebaliknye ye..huhu) perghhh otomatik 2 mggu pastu konfem kOwg pndai..Insyallah..hehe







          Jgn tgOk lame2..len jadinye nnt..huhu..Pic2 kt ats ni actually bukan sekadar imaginasi aku je..sbenarnye amoi ni name die Zhu Songhua..sOwg cikgu tadika kt China...walaweiii i luv u lah, wo ai ni, sarang heyo..hehehe..syiOk gle bdak2 kt china tu ye..ptOt r owg2 cina pndai2..ni rupenye sebab die..huhu..Aku x rase bdak2 tu belajor ape yg cikgu die ngajor, dok terliur pkir bukan2 ade r..n maybe sbb ni gak kertas kje aku kne reject..huh! Tp cube kOwg imagine ape yg bdak2 tu ngah pkir mase cikgu cute diowg ni ngah ngajor?? mau kOwg pon terliur cm bdak2 tu gak,,hahaha =)

23 comments:

Nyssa Nuar said...

kalo tok perempuan mkne nye cikgu ensem tahap maksima la kan??kurang2 pon style farid kamil..Kalo gitu, peh..memang konpem attendance NYssa full for the whole semester..ahahahaha...

iDeaLz cRazEe said...

nk imagine Ideal Crazee pon ape salahnye..hehehe =)

yg penting ati kne bersih, jiwa kne tenang..bru la ilmu senang msok..heee =)

aniji said...

hak3..memng btul pun...budk2 otak up and slalu dekan ni kekadang hari2 pikir bukn2...kuat sngt imaginasi...dan kalaulah lect kt depan muker cm cikgu tuu..fuhh..maunyeee dpt ingt sbijik2 nanti sbb trlebih fokus..hahah

iDeaLz cRazEe said...

hahaha..tau xpe..bkan stakat bende yg die stdy je, skali2 ngan ape cikgu tu pkai 2 mggu lpas pon die bleh ingt lg..hahaha =)

alienelliz said...

ni nak suro cikgu ajar ke nak ngurat cikgu..hahaha =P

tomatokering :) said...

haha! rhsia yg sgt betol!
ceq pon mmbayangkan tom cruise & brad pitt yg dok ngajo..hahak

iDeaLz cRazEe said...

alienelliz : dua2 skali..haha ;D

tOmato : waahhhh..taste tggi nmpak..huhu =)

Nazrul.Azwan said...

stuju sgt weh..tu mmg antara rhsia dekan..hahaha..~

iDeaLz cRazEe said...

nazrul : pasni jenuh r kolej nk byar duet hotel wat dinner dekan..rmai sgt yg dekannye..hahaha =)

NOOR FATIN said...

kalau budak2 lelaki dapat lecturer mcm ni, ari2 dtg kelas awl.. ahahah

Eazy Izzuddin said...

wow
nk lecture camni mmg x dpt ah
ehehe
tp de sorang my lecture
camni hehe

iDeaLz cRazEe said...

fatin : mau berkemah tros kt kelas tu..hahaha ;D

eazy : pergghh..bia tol2..meh fB die kt aku..haha =P

grOundnUt said...

woaaah..memang tak ponteng kelas la macam ni...ekekekek...^^'

Muslimah Optimis said...

tahniah sebab dapat dekan.. patut ler, buat cerpen degan penuh daya imaginasi, budak dekan...

hoho...

semoga terus najah..insyaALLAH

iDeaLz cRazEe said...

groundnut : haha..btol3 =)

muslimah : hehehe...thx ye..imaginasi bende ngarOt2 bleh r..huhu ;P

CikDuaNovembEr said...

klo la ad lect mcm tu..kompom pnuh 1 kls..huuu..yg xt'libat pom join skali.akk dlu pnah ad lect--artis.. tp xbpe nk xcited sgt pom..hahaha!

+d.O.Y.A.h+ said...

owhh. kena ngarut byk2 ah kalo nmk dekaN :p Brr~! wish me luck. lg 2 hari rezaut nk kua :P

iDeaLz cRazEe said...

duaNovember : ke u yg sexy cm lecturer kt ats tu...tu yg xheran kn?? hehe =)

dOyah : wish u luck~ ;)

Ain Zulaikha said...

ideal, habis tu kalau otak selalu fikir macam2 .. tapi tak dekan cmne lak? haha imiginasi tapi ke arah lain lak kan.. hahaha.. tetibe lak duk belajo ternampak redza minhat kenyit mata.. auwwwwwuuuu suka..

iDeaLz cRazEe said...

nk imagine tu kne ade niat..klo niat baek, baek la jdnye..klo x cmtu le jd nye..hehehe =)

red said...

Hahahaha... tajuk gempakk

monica said...

kalau ada lecturer mcm ini susahlah budak lelaki nak fokus study nanti :P

Cikbelog said...

selalu berangan muka lect lelaki macam ashraf muslim. tapi kalau lect yang tak berapa nak encem tu macam agak susah jugak nak bina bayangan.hahaha