.

.

December 24, 2010

Lapar dalam gelap...

Orite...bertemu lg kite dlm rancangan ape kwn2?? yezz..IDEAL CRAZEE KITCHEN.!! wahhh3x..rmai plak yg dtg ke studio IdealCrazeeZone arini..Ok, kpd sesape yg tertinggal episOde yg lpas dOnt worry..kOwg bleh tgOk kt cni --> IDEALCRAZEECHANEL..waahhh3x..byk btOl crazee nye yek..hehehe..Sorry kwn2 coz aku sedang menaip dlm keadaan separa sedar..atau omputihnye sebut subcOnscious..hehe..Orite, tanpa membuang mase lg (mmg buang mase pon lyan si ideal ni) jOm kite ke dapur bersama eL...sape eL?? sila bace di "crazee bio" kt seblah tu ye..huhu


Orite, menu aku kali ni agak biase2 je coz bole di jumpai d mane2 restOran mahupon kedai2 ikan..hehe...iaitu "Ikan Goreng Bertiram"..bahan2nye nnt aku bgtau sambil2 aku cerita ok..Kisah nye bermula pd jam 3.25am..ngah sedap layan mOvie korea perOt tetibe krukkk2 bg signal soh gi dapur (kerap berlaku hampir setiap pagi). So tanpe memakai seurat benang aku pon melangkah ke dapur..ehhh3x jap..pkai bOxer sat..kang lari plak kucing2 tu sbb nmpak "gajah"..hahahaha..gurau je la, aku bukan mcm tu ok!! sila percaye..huhu..Ok sambung blek...


Mlas nk bukak lampu sbb xnk kcau fmily ngah tdo..so ngan berbekalkn tempias lampu owg belakang umah yg masuk dr celahan tingkap kaca..cewwaahh..hehe..aku pon bukak tudung saji kt ats meja..Nasi, ikan goreng seko, smbal belacan..aikkk apsal friskies pon ade gak ni?? wat2 terkejot sat..hehe..Berfikir dlm gelap jap..hmmmmm..ok da tau da nk wtpe..gi panaskn minyak dlu sambil2 tu senduk nasi msuk pinggan..Prop pop pop pop...eerrrrr cmtu ek bunyi ikan kne goreng? xkesah la kn..Pop! sekali die meletOp daaa..stim gile bile minyak pnas tu terpercik kt dada..bole d katekan mcm kne panahan cinta Nora Danish la rase "sedap" die tu..huhu..tu la xpkai bju lg..pdan muke ko..waaaaaaaa~


Sah bsok kne pkai bju 24jam, tkot mama fkir bkan2 psal luvbite kt dade nih..hahaha..Agak2 da garing ikan tu aku pon letak dlm picing piring..hasrat d ati nk tuang cili sos kt ats ikan yg ngah pnas tu..Eeehh3 ni bukan cili sos, ni sos krOpok..adOi silap tuang suda..meraba lg carik bOtol sOs..Leerr abis plak sos nye..potOng btol la..teruskan meraba kOt2 ade yg len..haaa ade pon..cpt2 tuang coz xthan rse nk terken***g..da tuang pastu gi ken***g..abis bsuh tgan terus gi dpur blek..hai bsuh tangan je??? sorry otak aku x sekuning kowg..heeeee


Krangg!! aku tendang krusi..siyOot!!! sos yg aku tuang td sOs tiram rupenye...da la aku siap rata2kn sos tu kt ikan tu td..arrgghhh damn!!..Tetibe kedengaran suara seorang tua "syuuuuhhhh3x"..."meoowww" aku menyahut..hehehe..gelak seOrang diri wlopon dlm keadaan tension..Da la bau sos tiram tu cm haram..cm bau jeruk tiram je..ade ke?? huhu..berfikir3x..Xtau nk watpe, aku goreng blek ikan tu..lantak ah rse die cmne pasni..sedap ke xsedap jnji kenyang..Dan hasilnya kOwg tgOk la sendiri...sedey sungguh aku nk cter cmne rase die...waaaaaaaaaaaa~



8 comments:

putERi-kAtEk said...

lain macam aja ikan tu...hahahaha

aniji said...

hahah..apelaa dosa ekau nii...

iDeaL cRazEe said...

putri : ikan gOreng ala2 bakar gitu..ahakz ;P

aniji : ikan tu yg dosa..bkan i ok...huhu =)

tomatokering :) said...

nyum3 ! XD tapi lagi suka ayam goreng . hehe


kat KL kan ada gathering kat TS . tak g ke ?

iDeaL cRazEe said...

xde sape pon ajak...huhu =(

tomatokering :) said...

alaa shian . hehe ceq pon ternampakn kat blog mane tah . big gathering kot . cube la aidil usha2 . law ceq kat kL mmg ceq ajak aidil dah . hehe law ceq dah balek kl ceq ajak aidil pulak :P

iDeaL cRazEe said...

hehehe...xde rezki..maybe nxt time =)

Ain Zulaikha said...

kira okey lah tu kan, lpar time malam ada gak makanannya.. hehe