.

.

November 4, 2010

Explanation...

Orite...disebabkan rmai yg bertanye "RayBan tu ori ke brO?", "nape murah sgt?", "btOl ke RayBan ni?"..maka wujud la pOst sengal ni..Let me explain ok :

1. RayBan yg aku jual tu BUKAN ORI..tp 2nd ORI (grade AAA)
- mksudnye di sini ye kwn2..hehe..RB made from Italy rite? ade gak yg ckp USA..mne satu pon aku xsure..ok, besides Italy or USA, diOwg ade gak bukak kilang RB kt negara2 len..for example Melbourne, China, Philippine, kt India pOn ade gak kOt..diOwg bkak kilang2 kt negara Asia coz cOst bahan2 kt Asia ni murah..sO jimat..that why la

2. Beza antara RB aku jual ngan RB street market
- Harge : yg kt street market tu  harge RM10 - RM30 pon da bleh dpt..tp ade diOwg bg beg?? set2 len? huhu...klo certain kedai tu diOwg pon ade jual RB yg cm aku ni..tp yg tu diOwg mmg bg beg ngan kain skali..klo yg ori sumenye harge RM200 ke ats..smpai riban2 pOn ade gak derr..mak aku kate membazir tu amalan setan..hehe =P


- Mark : RB aku jual ni ade "BL" laser printed mark kt lens die..meant Bausch & Lomb..ank syarikat kpd RB..tu tnjuk die mmg 2nd ori..klo yg ori nye mmg ade "RB" mark..then klo kOrg beli kOrg akan pasan yg kt bingkai spec RB tu ade laser print gak..detail2 spec tu..contoh cm model code n size

- Label : klo RB yg local pkataan "RayBan" kt lens die nmpak besar n position die jauh dr frame ats..kacau view..yg aku nye plak da name 2nd ori..ofcoz la cm ori..huhu.."RayBan" tu kcik je..xbesar sgt n position die dekat ngan frame ats..so xkn kacau view si pemakai..ceeewaahhh..hehe =P

Rasenye stakat ni tu je kOt yg aku bleh expalain..klo ade lg nnt aku update pOst ni..So terpulang pd kOwg utk menilainye sendri RB yg aku jual ni..klo ade pape soalan juz leave a comment kt bwah tu..aku rply nnt..ok, chOowz

7 comments:

cik siska ^_^ said...

ingatkan kamoo budak2...skali bila tgok profile.. alamak...dush3...tuk diri sendiri..sy tersilap :P

~eZmALiZa~ said...

explanation ni mcm untuk ezma jer.. hehe..

iDeaLz cRazEe said...

cik siska : budak2??? betis da cm hutan amazon ckp bdak2 lg..xptot..xptot..huhu =D

ezmaliza : aah mmg pon...utk ezma beli..beli byk2 skali lg bgus..hehe =P

cik siska ^_^ said...

mungkin krn ke"posing"an kamoo itu..hehe. maka saya pun tersalah anggap.

iDeaLz cRazEe said...

Owh...pasni kne pOsing ala2 owg tua la ek? hehe =P

ferry said...

bole tempah nnti..tapi tnggu duit nuffnang dlu..hehe

Amyna said...

Berminat nak tempah.. Nanti confirm saya inform ya. nice rayban :-)