.

.

November 30, 2010

Berani mati : blog aku best...

Orite..ni kali ke-3 tanpe turut aku jOin segmen si Ben Ashaari..tanpe byk bunyik jOm kite tgOk ape kne wat plak kali..hOpe dpt nek kn traffic n indirectly dpt femeskn blOg aku yg bru sebulan jagOng nih..hehe..Ok cam biase r..klo jOin segmen die di wajibkan ltak header die..sape yg blom knal die..gi cpt knal2..bleh dikate kan owg kuat blOg..hehehe



November 29, 2010

Rase nk tumbok kucin la...

Orite..choii~ apsal ntah aku wat entry sume start ngan "orite"..xde ayt len ke haa?? huh!! arggghhhh..tension3x..Hmmmm..maaf ye kwn2, arini aku rase agak tensiOn..nk tau nape?? sbb ade sekOr kucin ni...ye kucin..K..U..C..I..N..btOl  ke aku eja??..huhu..CAT...KATZE(german)..tau??  maaf, aku xdpt nk kawal emOsi wat mase skang ni..huhu..Nape ngan kucin tu?? sbb die wat aku tensiOn la...tanye lg..huh!! Ok ckup smpai ctu je lakOnan aku..hehehe..Arini aku rase cm nk tumbOk seko kucin..jgn byk tnye lg meh aku tnjuk kucin tu..siyes xpuas ati kOt..huh!

November 28, 2010

Ape akan jadi kalau...

Orite kwn2..kali ni aku nk tnjuk satu lg IdealCrazeeZoneProject yg agak crazee..biase r aku klo time bOsan n xleh tdO memalam ni la kje yg aku slalu wat..cRazEe prOject..hehe..Ok, pnah x kOwg terbayang cmne agaknye rupe kOwg ble muke kOwg tu byk tumbuh bulu..atau bhase sains nye hormOn kOwg terlebih active..cm misai n jnggut or jambang..pnah x?? haha...pOmpuan pOn d benarkn utk ber-imaginasi gak ye...cOz ade gak pompuan yg ade misai..aku pnah tgOk kot <-- cter btOl..sila percaye =)

Orite..sape nk tgOk cmne rupe aku yg kacak ala2 Mike ShinOda ni (choooiii..pasan lbey) bile berlakunye ketumbuhan bulu secara mendadak..angkt kening cpt!! wat cm iklan cadbury tu..haha..Ok jOm kite tgOk..!!!


November 27, 2010

Redah aku punya dan kau punya...

Wat kali keduanya aku jOin segmen si Ben Ashaari ni..haha..segmen ni klo perhatikan mmg akn bg peluang utk promote blOg kowg n sape2 yg jOin..insyaallah..So klo kOwg rase nk join gak meh cni aku tnjukkn jalannye..haaaa..di Sini..hehehe..seblom kOwg klik link tu meh r bace aku nye ni dlu..huhu


Entry yg ptOt kOwg usha kt blOg Ben :

Saya suka blog awak la !


Orite..ni 1st time aku jOin sumthing segmen kt blOgspOt ni..biase r sy budak baru blajar wat blOg meyh..baru sebulan kOt..siyes lorr..Ok, aku slalu wat bw then memanjang asik tgOk blOgger2 dok prOmote blOg si Ben Ashaari..ape yg femes pon aku xtau..then aku gi r jenguk2..xde r pape special sgt pon..hehehe..tp kagum gak r coz die bepengaruh dlm dunia blog ni..so scare xlngsung aku pon terpengaruh gak n jOin tros segmen yg die wat...klo kowg pon nk join gi r kt blog die..kt ctu die ade explain..Ok ckup utk pendahuluan..Skang mase utk aku plih 5 blOg yg aku suke..iaitu........ :


November 26, 2010

Tengku pikachu...

Pikachu

Orite..entry kali ni aku akan introduce kowg ngan satu project yg agak menarik + menOlak n terOonggeng..hehe..Pikachu xdpt gelaran "Tengku" ye kwn2..saje letak tajuk kencang utk entry ni..mksud "tengku" tu sbenarnye tengkurak..aka rangka..ompuithnye pggil skull..hehe..Aku bg name prOject ni ialah "Cranio"..bhse Italy tu..ape lg gi r translate..hehe..sbenarnye aku xtau ape name prOject ni..saje je bg name..hehe..Idea prOject ni dtg nye dr owg yg bername Michael Paulus. Aku rse die ni da xde kje kOt tu yg wat bnde bkan2 nih..(cm aku gak..haha)..nk tgok kje bkan2 aku?? klik sni..hehe..Ok2, smbung blek..si Paulus ni ade r plih beberape karakter katOn utk d jadikan mangse imaginasi die..jd hOdoh terOs menatang cute tu dibuatnye..huhu..jOm tngOk!!

November 25, 2010

Kontroversi...


Gambar kontrOversi yg xpnah tersebar d mane2 media massa. Bernama or BeautifulNara pOn xde pic kontrOversi ni lg taw..inikan plak HipTv n MelOdi...haha..Aku xtau nk ckp per psl pic ni.."Ideal tuntut anak"?? adOi..terase jd femes jap..hahaha..Pic ni saje je aku edit time bOsan2 pepagi bute mate xmo nk ttop make tetibe tiingg!!! ade mentOl lampu menyale kt ats kepla petande ade satu idea cRazEe msOk dlm otak kuning aku ni..haha..so 12min kemudian wujud la pic yg agak kontrOversi + sengal2 ni..hahaha..aku mmg suke wat kje2 cRazEe + ngek bak kate misi peribadi aku..sape lg cikShaz tu ler...haha..kpd kak Rita, sorry ek gune pic akak..saje je nk gurau2 ngan mmber2..xde niat len pOn..siyes...jgn sue udah ler yek..huhu...ok r, chOowz~ =)

Waiting for the end...


First of all thx a lot to cikShaz cOz x semena2 menge"tag" sy
best gak task kli ni...jOm tgOk ape yg kne wat...


You are required to answer each questions below by using the song title. No matter how silly it sounds. When your done tag people in this note , and makes sure to tag the person who send you this 

November 22, 2010

Survey...

Once you are tagged, answer all the questions honestly. No lying or cheating.
person who tagged : cik SeaTea
Starting time : 03.15am

Name : iDeaL cRazEe
Sibiling(s) : 6
Eye colour : Black + Brown
Shoe size : 6 - 7..janji muat..haha
Hair : xsure..coz pkai cap =P
Height : 172 cm
What are you wearing right now : errrr..t-shirt n suar pendek (bOxer)
Where do you live : shah alam
Favourite number : 1, 2 n 7
Favourite drink : ice lemon tea
Favourite month : April..teringat kt satu lgu Japan..hehe
Favourite breakfast : nasi lemak dan roti canai

November 21, 2010

Sepuluh saat...



Ulu Chepor - Siapa sangka pengalaman lemas dapat membuatkan seseorang itu tampak lebih gembira dan ceria. Tiada ungkapan lain selain tertawa riang selepas dikatakan lemas selama lebih kurang sepuluh saat di sungai Ulu Chepor, Perak baru-baru ini. Dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 11 pagi tersebut, Nurul Unie dan Fahmila masing-masing berumur lingkungan 20an dikatakan cuba berenang-renang anak di muara sungai berkenanan tanpa menyangka kedalam sungai tersebut. Malangnya mereka gagal mengapungkan diri masing-masing mengakibatkan mereka hampir lemas.

November 19, 2010

Dari dapur eL...

Disebabkn aku xtau nk wat "pendahuluan" utk enrty kali ni, ape kate kite straight to da pOint  je ok..Ble pkul 1 ke ats je konfem prOt aku akn lapa wlopOn da mkn pkul 8mlm td..kOwg pon same kn..jgn nk tipu ok..hehe..Ok, aku nk ajar kOwg cmne nk wat 1am fried rice..cewaah..sbenarnye aku xsuke bab2 memasak ni..n xsuke gak mkn lua..my mama is da best..hehe..Ok ckup, jgn nk mrepek lg..name masakan ni "Odio Cucinare"..pndai ke nk sebut?? hehe..Original resipi dari Italy ni..baru blaja dr mmber twitter aku smlm..siyes..klo xcaye cube kOwg gi translate name resipi tu..huhu =)

Ok, lets start..1st thing kne r sediakn bhan2 die kn..antaranye ialah :

November 16, 2010

IDEALadha...

Xde pape ulasan yg pnjang lebar utk entry aku kali ni..da terang2 kt ats tu tulis
"Salam Aidiladha"
so xphm2 lg?? hehehe..xde la..gurau2 je k
nyway "Salam Aidiladha" utk semua
yeayyyy..!!!!

November 14, 2010

Tentang dia...

Once upon a time, there was a tiny girl with 2 inches tall. She was bOrn to help peOple in prOblem and her name is.....cikShaz..aka..cikMisi


ape yg saye suke tentang die??
hhhmmmm....

November 12, 2010

Ape masalah awk, Abu...

Kisah ini berlaku di salah sebuah sekolah di Malaysia..Kini pelajar paling cerdik telah ditemui sebagai pengganti pelajar cerdik Amalina kita. Tahniah!! teruskan bacaan anda utk menemui jawapannya:

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut :

"Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"

November 11, 2010

Dua kosong satu dua...

Text ni aku cOpy dr Rafidah Shaharun, utk dikOngsi n direnungkn bersama....


Assalamuaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh...

Di sini saya ingin coretkan sesuatu yang saya rasa mungkin kita berkesempatan melalaluinya, insyaAllah seandainya diizinkan Allah SWT. Setelah membaca beberapa artikel yg berkaitan dan dgn kejadiaan gunung berapi merapi saya rasa saya perlu berkongsi dgn sahabat sekalian. Maaf seandainya kalian sudah atau pernah membaca atau juga telah mengetahui mengenainya..Ianya adalah sebagai peringatan buat kita umat di akhir zaman..

November 10, 2010

LOVE vs CINTA...

    
          Sesekali layan lgu2 jiwang pepagi bute best gak kan? hehe..adOi..Ni sume start dr aku tgk mOvie "Sepi" n "Lagenda Budak Setan" r ni..tu yg TERjiwang sat..huhu..aku tau cter tu da lame kua tp aku bru dOnload..nk beli dvd cm bazir je..nk tgOk wayang segan r plak..hehe..Actually aku ni bkan jiwang sgt pOn..n xreti pOn nk jiwang2 ni..siyes..xcaye suda tnye Ezan n Meck..Cikshaz ke..huhu..sOrry petik name kOwg pepagi bute ni..pdan muke..haha =D

November 9, 2010

Tension ngan blOg...

 

Nie la jadinye klo overdOse nescafe..tambah plak ngan kOpi O..smpai mate aku pon "O" gak..beso je xmau nye nk shut down..hehe..so drp xde watpe btter wat new post..actually aku ni x suke sgt wat post..wat pon sbb cOpy dr owg len..haha..tp kli ni aku wat post sendri..xde copy2 da..kali ni milo..huhu

Ok, kowg pnah x rase tensiOn, meluat, menyirap, bengang, panas or ape2 je la pkataan yg same mksud ble kowg bukak blog owg len..ade x?? klo xde xpe..dok diam2 dgr aku nk wat cket tazkirah ni..hehe..Aku tau akn ade yg xpuas ati ble bce post aku ni nnt..suke ati korg r suke ke xsuke..blog aku, suke ati aku r..huhu..Ok, kt cni aku listkn bnde2 yg aku x suke tiap kali aku wat BW kt blog2 owg len :

November 4, 2010

Explanation...

Orite...disebabkan rmai yg bertanye "RayBan tu ori ke brO?", "nape murah sgt?", "btOl ke RayBan ni?"..maka wujud la pOst sengal ni..Let me explain ok :

1. RayBan yg aku jual tu BUKAN ORI..tp 2nd ORI (grade AAA)
- mksudnye di sini ye kwn2..hehe..RB made from Italy rite? ade gak yg ckp USA..mne satu pon aku xsure..ok, besides Italy or USA, diOwg ade gak bukak kilang RB kt negara2 len..for example Melbourne, China, Philippine, kt India pOn ade gak kOt..diOwg bkak kilang2 kt negara Asia coz cOst bahan2 kt Asia ni murah..sO jimat..that why la

2. Beza antara RB aku jual ngan RB street market
- Harge : yg kt street market tu  harge RM10 - RM30 pon da bleh dpt..tp ade diOwg bg beg?? set2 len? huhu...klo certain kedai tu diOwg pon ade jual RB yg cm aku ni..tp yg tu diOwg mmg bg beg ngan kain skali..klo yg ori sumenye harge RM200 ke ats..smpai riban2 pOn ade gak derr..mak aku kate membazir tu amalan setan..hehe =P

November 1, 2010

Kelakarnya suami die...


Text ni plak aku copy dr fB Jejupingu Unni...bleh than lwak gak..jOm bace.!!

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin. Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Ibu suka berbohong...

Text ni aku copy dr blOg mmber aku..lupe da name die..hehe ;P
Ambillah ikhtibar daripadanya dan hayatilah sebaik-baiknya....

PEMBOHONGAN IBU YANG PERTAMA

          Cerita ini bermula ketika saya masih kecil. Saya lahir sebagai seorang anak lelaki dalam sebuah keluarga yang miskin. Makan minum serba kekurangan. Kami sering kelaparan. Ada kalanya selama beberapa hari kami terpaksa makan berlaukkan seekor ikan masin dikongsi 1 keluarga. Sebagai anak yang masih kecil, saya sering saja merungut. Saya menangis mahukan nasi dan lauk yang banyak. Tapi mak cepat memujuk. Ketika makan, mak sering memberikan bahagian nasinya untuk saya. Sambil memindahkan nasi ke mangkuk saya, mak berkata: "Makanlah nak, mak tak lapar.".