.

.

September 10, 2010

Cerita malam Raya...

          D sebabkn title kt ats tu berbunyi "cerita malam Raya" so aku xnk cter lg psl ari raye..tu nnt aku pOst bsOk plak ok..hehe..Td lpas buke bajet nk lpak umah je, mlas da nk kua2..then abg 2nd n 3rd aku ajak kua teman diOrg gi beli bju mlayu..actually aku ade 3org abg..Nk xnk aku ikOt je r..huhu..kitOrg xgi jauh mne pOn juz kt area2 Shah Alam ni je..mule2 ingt kOnfem bOsan..tp ble da smpai kt super market tu, agak best r gak aku rse..sbb rmai Org + lmpu liplap2 + lgu rye + meriah nk raye..bleh than gak keserOnOkannye..hehehe

          1st port yg kitOrg sggah kt tmpat jual Levis jeans..punye lame abg 2nd aku tu dOk pilih..nek bOsan aku d watnye..Aku x jOin cOz xde duet sgt..tp dlm ngah bOsan2 tu aku saje2 je la dOk belek2 gak suar jeans tu..cm best r plak..nk beli ke xnk?? suar hrge 40, kire da puas discuss r tu..abg aku mmg kOnfem nk angkat 2 helai..aku tgk wallet jap..ade RM95.30 je..Hhmmm...then salesman tu ckp "abg amik satu 40, klO due sy bg 75, klO amik 3 sy bg 110, ckup terbaek da tu bang"..kitOrg fkir lg + wat2 muke cm xpuas ati (tips&trick)..hehe..last2 abg tu dgn ase berat ati kuar kn dialOg cmni "ok r bang, sy bg 100 je r..sempena raya ni"...kitOwg smbil dgr smbil senyum lebar..enemy down..hehehe..ape lg angkat r, xcter byk lg da..kang mlepas plak.. =)


          Pas berjaya dpt kalahkn 1st enemy tu, kitOrg rase yakin utk tunduk kn 2nd enemy kitOrg..target boOts bju melayu..hehe..Soalan pertama diajukn.."bpe hrge bju ni kak?" akak tu jwab "100 dik, yg belah cni 65"..Perghhhh mhal die rse cm nk beli iPad la plak..cOz kitOwg bekenan kt yg harge 100 tu..huhu..ape lg..kitOwg mulekn planA..Hhhmmm...rse nye aku mlas nk type kt cni..sbb ape?? sbb kitOwg klah..lame gle kitOwg dOk try tawar..planB pOn gagal..ishhh keras tOl ati akak tu..muke je lawa..tp.....huhu..Last2 abg aku ckp "pkai je la bju thun lpas, x elOk membazir kn?"...hahahaha tergelak aku dgr =D

          Then kitOrg sggah boOts perfume..yg ni kitOrg da down..sO mlas da nk twar2..beli je la..huhu..Aku amik brand Dunhill-Red Desired kot..abg 2nd aku amik BOSS n abg 3rd amik DKNY kot..xfkir pnjang da..selok poket, hulur je duet..take it n leave it..abis RM240 kt ctu..huhu..Pastu kitOrg pusing2 lg tgk ape yg best..tp xde pape sgt..sO gi beli air then blek..2 brg je kitOwg beli..xpe maybe nxt time..Insyallah..nyway aku rse sOnOk + best + puas ati dpt kua ngan abg2 aku mlm raye ni..hOpe nxt year pOn dpt cmni gak + lebih sOnOk lg...

Thx to bOth my brO.!!

No comments: