.

.

December 31, 2010

Terakhir dari aku...


Orite..aku nk mengumumkn sesuatu bahawa ini merupkan entry yg terakhir dr aku..penat, xlarat, letih, n xmampu da nk wat entry lg...utk tahun 2010 sahaje ok..Utk thun 2011 nnt xtau lg cmne..maybe aku akan mule busy..Insyallah klo free aku akn update blog aku ni slalu..n maybe pasni aku byk wat entry psl diri aku je..da blOg aku xkn la nk cter psl bnde len plak kan..kan kan kan?? hehehe...


X terlambat lg kn klo aku nk wish CONGRATZ TO MALAYSIA coz menang Suzuki Cup aritu..i'm prOud be Malaysian..x sia2 aku jerit2 mase tgok kt tv aritu..smpai mak aku mara2 sbb aku tertendang pasu bunga melor tanam tepi kolam, itik bertelor ayam mengeram..heeeee..excited kOt tgok..cuak pOn ade..hehe..Anyway Malaysia da pon menang..tahniah3x..Psl provokasi tu rakyat mesia xyah la nk kecoh2, kutuk2 diowg balek..Kite da menang kire Alhamdulillah la..satu je aku nk tnye..kite menang kite bangge, klo kite yg kalah cmne?? so be professional ok..hehe..Jom lyan video hitler ni..lwak dowh..haha..Aku pelik apsal la sume isu yg jadi dlm mesia ni konfem video hitler ni jadi bahan..adoi..anyway mmg lawak n creative..hehehe =)




" Sayonara 2010, Aloha 2011 "

December 29, 2010

New year header...



Orite..Sempena tahun baru yg bakal menjelang x sampai seminggu dr skang, aku plan nk tuka header aku yg kt ats tu..bOsan plak tgOk header tu..kOwg bOsan x?? hehe..Tahun baru so header pon kne la baru..asik design header utk costumer je..aku pon nk header baru gak..heeee..Nk tgOk x header baru aku tu x?? mne bleh..tggu new year nnt k..sabar sparuh dr iman..Yang pastinye header aku tu nnt akn berwarna itam putih..aku design simple2 je..jnji nice..nice kerww?? huhu..jnji aku puas ati..hehe..Actually aku wat 2 design, satu lg still mengekalkn warne2 comel spt d ats..hehehe =P

 ini bukan chewing gum itam putih ye kwn2

 
 ini juge bukan bendera mane2 negara ok =)

N ade sebab gak nape aku wat design baru utk header aku tu..nk tau sebab pe?? jeng3x..hehe..sbb aku nk jOin Header Contest cik Yana...yezz header contest..satu ratus hengget kot price die..Aku juge mate duitan ok!..heeee..so same2 la kite tggu tarikh 01/01/2011 klo kowg nk tgok header baru aku tu nnt..jgn mara r..Orite pendek je entry aku kali ni..Assalammualaikum~ =)


Gud luck for Malaysia soccer team..yeah!!

December 27, 2010

Saya blogger selangor...

jOm jOin sambil2 berkenalan ngan blogger2 len
negeri2 len pon ade..dun worry
care die senang, click je kt pix bwah ni
pastu kowg tau la ape kne wat
hehehehe


name | Mohd Aidil aka Ideal or eL
status | duda 9 owg anak..hehe gurau je..In relationship
cara hubungi | kt tepi2 ni ade..sile la..hehe
daerah | Shah Alam
area | section 18
ape yg best kt tempat aku??
hhmmm..ape yg pastinya mmg x mcm genting highland,
sunway lagoon mahupon disneyland..so biase2 je
like the other place =)

orite, settle suda...
Assalammualaikum~

Luahan si crazee...


Hmmmm....i have no idea for this entry coz otak agak penat memikirkan mcm2 bnde..Ape yg aku fikirkan?? 1st : skang ni agak "crazee" cket coz ngah mencari idea utk design new header for my own blOg sempena new year nnt..Nape aku nk design header baru sedangkn blOg aku ni x sampai 300 owg sehari yg view?? saje suke2..anggap la header baru tu sbg hadiah new year wat aku..Aku mmg suke wat cmni klo kOwg nk tau..beli or wat hadiah utk dri sendiri, cube nk happykn diri sendiri (always think positve) even sometime totally in sadness..Sape lg yg nk wat kite hppy selain diri sendiri kn?? n kite pon bukan slalu dpt happykn owg len gak...


2nd : Bizness header..agak kusut gak ble fkir blek..awl2 ritu aku open biznes chanteek je rmai dtg tempah..starting best r coz duet msok berlonggok2..then 2 3 mggu ni agak slow cket..maybe sbb aku pon agak bz cket ngan kje2 len..Penat kot nk mencari idea nk design2 header yg diowg tempah..kdang2 smpai 2 ari aku xtdo, dok surf ternet cari idea n source2 nk wat header..klo aku tdo pon konfem x lena coz fkir psl kje xsiap lg..Design da siap..aku wat seelok cantek punye, so view la kt customer..da view die plak wat prangai..x reply email la..lambat byar la (aka xbyar)..yg tension tu die senyap je..aduhhh..tu yg aku lemah sesangat tuh..huh!


3rd : Skang agak bz ngah mencari kje slepas lbey kurang 2 n da half month dok melangok kt umah..actually just finished my study in diploma level, so saje r nk rehat2 kt umah dlu seblom kje or continue my study..Niat kt hati mmg nk smbung degree..tringin sgt2 nk msok MMU..but aku dgr cost sne mahal so dpt smbung kt UiTM or UniKL pon da kire ok..uitm aku cek mmg xdpt..so harapan terakhir kt uniKl..Alhamdulillah aku dpt offer dr uniKL..rase happy giler time tu coz mission aku at least nk ade degree..wanna be like my sis n brO...


Tp...............setelah meeting hmpir 45min ngan fmily..akhirnye aku di putuskn utk menolak offer tu..sdey gile rase nk nanges sgt2 time tu..Aku rindu zaman study kt ipoh dlu..rmai kwn2, lecturer sume, study pon enjoy je..mmg btol ckp owg tua2.."zaman study la best"..Rase agak terkilan r sbb xdpt nk smbung study..tp nk wat cmne kn..aku kne phm ngan keadaan fmily aku ni..coz mama papa da xkje..nk harap bro n sis diOwg ade fmily diOwg kne tggung..lg pon lil sis aku pon ngah stdy lg kt uitm..So redha je la, aku ade diplOma pon da Alhamdulillah..plan pasni nk kje, klo ade rezeki aku smbung len kali...


Orite..ckup la tu..aku taip pnjang2 pon bukan ade yg nk view or bace kn? huhu..Oh ye, kOwg pasan x dlm entry kali ni aku xde taip "hehehe" or "hahaha"..huhu..pelik gak ek..huhu..Ok chOowz..Assalammualaikum~

December 24, 2010

Lapar dalam gelap...

Orite...bertemu lg kite dlm rancangan ape kwn2?? yezz..IDEAL CRAZEE KITCHEN.!! wahhh3x..rmai plak yg dtg ke studio IdealCrazeeZone arini..Ok, kpd sesape yg tertinggal episOde yg lpas dOnt worry..kOwg bleh tgOk kt cni --> IDEALCRAZEECHANEL..waahhh3x..byk btOl crazee nye yek..hehehe..Sorry kwn2 coz aku sedang menaip dlm keadaan separa sedar..atau omputihnye sebut subcOnscious..hehe..Orite, tanpa membuang mase lg (mmg buang mase pon lyan si ideal ni) jOm kite ke dapur bersama eL...sape eL?? sila bace di "crazee bio" kt seblah tu ye..huhu


Orite, menu aku kali ni agak biase2 je coz bole di jumpai d mane2 restOran mahupon kedai2 ikan..hehe...iaitu "Ikan Goreng Bertiram"..bahan2nye nnt aku bgtau sambil2 aku cerita ok..Kisah nye bermula pd jam 3.25am..ngah sedap layan mOvie korea perOt tetibe krukkk2 bg signal soh gi dapur (kerap berlaku hampir setiap pagi). So tanpe memakai seurat benang aku pon melangkah ke dapur..ehhh3x jap..pkai bOxer sat..kang lari plak kucing2 tu sbb nmpak "gajah"..hahahaha..gurau je la, aku bukan mcm tu ok!! sila percaye..huhu..Ok sambung blek...


Mlas nk bukak lampu sbb xnk kcau fmily ngah tdo..so ngan berbekalkn tempias lampu owg belakang umah yg masuk dr celahan tingkap kaca..cewwaahh..hehe..aku pon bukak tudung saji kt ats meja..Nasi, ikan goreng seko, smbal belacan..aikkk apsal friskies pon ade gak ni?? wat2 terkejot sat..hehe..Berfikir dlm gelap jap..hmmmmm..ok da tau da nk wtpe..gi panaskn minyak dlu sambil2 tu senduk nasi msuk pinggan..Prop pop pop pop...eerrrrr cmtu ek bunyi ikan kne goreng? xkesah la kn..Pop! sekali die meletOp daaa..stim gile bile minyak pnas tu terpercik kt dada..bole d katekan mcm kne panahan cinta Nora Danish la rase "sedap" die tu..huhu..tu la xpkai bju lg..pdan muke ko..waaaaaaaa~


Sah bsok kne pkai bju 24jam, tkot mama fkir bkan2 psal luvbite kt dade nih..hahaha..Agak2 da garing ikan tu aku pon letak dlm picing piring..hasrat d ati nk tuang cili sos kt ats ikan yg ngah pnas tu..Eeehh3 ni bukan cili sos, ni sos krOpok..adOi silap tuang suda..meraba lg carik bOtol sOs..Leerr abis plak sos nye..potOng btol la..teruskan meraba kOt2 ade yg len..haaa ade pon..cpt2 tuang coz xthan rse nk terken***g..da tuang pastu gi ken***g..abis bsuh tgan terus gi dpur blek..hai bsuh tangan je??? sorry otak aku x sekuning kowg..heeeee


Krangg!! aku tendang krusi..siyOot!!! sos yg aku tuang td sOs tiram rupenye...da la aku siap rata2kn sos tu kt ikan tu td..arrgghhh damn!!..Tetibe kedengaran suara seorang tua "syuuuuhhhh3x"..."meoowww" aku menyahut..hehehe..gelak seOrang diri wlopon dlm keadaan tension..Da la bau sos tiram tu cm haram..cm bau jeruk tiram je..ade ke?? huhu..berfikir3x..Xtau nk watpe, aku goreng blek ikan tu..lantak ah rse die cmne pasni..sedap ke xsedap jnji kenyang..Dan hasilnya kOwg tgOk la sendiri...sedey sungguh aku nk cter cmne rase die...waaaaaaaaaaaa~



December 22, 2010

Saya susa tido lena...


Orite...jam dinding kt bilik aku ni da menunjukkan jarum panjangnye kt no.10 n jarum pendeknye plak kt no.4..so maknenye da pkul 4.50..jenguk sat ke lua tingkap..gelap..4.50 mlm?? cm pelik je..4.50 senja?? ade kerw??? hahaha...so mksudnye 4.50 pagi la kn..hehe..Mate ni still terbukak luas merenung tajam ke mOnitor laptOp, tgan menaip keybOard, bdan meniarap rehat, kaki bersilang, telinga kusyuk mendengar music R&B n bibir plak terkumat kamit ikot irama lagu..ape aku ngarOt ni? kOwg plak layan bace je kn..hahaha


Ape aku nk cter kt cni sebenarnya adelah aku ni maybe salah seorang penghidap sejenis penyakit..yg agak serius..alzheimer kah?? parkinson kah?? amnesia kah??  air asia kah?? kahkahkah..mmg ngarOt btol aku nih..DoctOr ckp otak aku ni terlalu active n ketidakupayaan mate aku utk tutup..aku tnye la doct tu ape saket aku ni sbnenarnye?? die diam n gelengkan kepala je...Walaweeiii bunyi nye cm krOnik je..aku sbg seOrg insan yg kerdil disisi Nya hanye mmpu redha n terima dgn hati yg terbuka...Hhhmmmmm


Ape yg ptOt aku wat ni?? aku jd buntut buntu n mule fikir mcm2..arrggghhhhh!!..Ok, ckup smpai ctu je..xreti aku nk mereka-reka ayt cm owg nk gi terjun bangunan.. hehehe..Sbenarnye aku ni mmg ade saket pOn..apekah?? Insomnia..kOwg tau ke saket ape tu?? cm aku ckp kt ats tu ler..minda terlalu aktif n ketidakupayaan mate utk ttup..Xphm lg?? aku ni spesis owg yg x TIDOQ mlm..iaitu dr jam 7pm - 7am..klo xpham lg tu tandenye kOwg pon ade penyakit gak..gi jumpe doctOr cpt..hahaha..nk tau lg lanjut psl saket aku ni meh click cni --> Insomnia


Mama aku slalu ckp "kamu ni musang!"..mustang?? firefOx?? musang la...M.U.S.A.N.G...bejage mlm tdo siang..huhu..Nk wat cmne da mate xleh nk pejam n tdo..tmbah plak sbb siang td bgun pkul 3pm..mmg sgt2 bertuah sungguh la kn..hahaha..Stiap kali mama tnye "tidakkah kamu tidur lg wahai Aaron Aziz?" ..hehehe..ni jawapan aku.."SAYA SUSA TIDO LENA"..mama da biase dgr ayat tu..tp xnk plak belikan tilam IKEA idaman aku tu..wahahahahahaahha...eerrrrr.. xlawak ek? sorry..huhu..Ape yg aku wat memalam tu juz on fB wlopon xde ape yg best..tgok video2 kt U-tube..dgr lagu..fikir mcm2 (slalunye fkir psl cmne nk kuruskn badan) hahaha...n mostly aku wat design2 header yg owg order..datz all..nothin special..Orite, pnjang plak entry aku kali ni..pd hal nk cter psal xleh tido je..huhu..Orite kwn2, chOowz..Assalammualaikum

" dia memang susa tido lena "
haaaa..ini la jawapannye..heee =)

December 20, 2010

Jom join : Blog List Shara 2011

mari mari mari mari...


nape join bloglist nie??
saje suke suki..coz blog aku ni baru je nk start active
dlu xde r sgt..then start kne promote ngan cikguShara ni
aku mule active + femes..haha poyo jerww
harap bleh tambah frenz kt dunia blOg ni..Insyallah
aku pemalu owg nye...heeee
kategori Lelaki Kachak...ahakz

peace =)

Edit photo contest...

Orite..alang2 aku xleh nk tdo
otak ngah serabot nk cari idea utk design header
walopon da lame mmber aku tu order
sorry sgt2..idea sgt2 kering time ni
aku ngan rase xbersalah
dgn ni nk jOin contest photo editing ni
wahahaha..aku sgt jahat


simply click this photo klo kowg nk join ok
orite..jOm tgOk pix yg aku edit plak
taaadddaaaaaaaa~

click for enlarge ok

ni pix member aku
location at Gunung Lang, Ipoh
100% photoshop editing
actually aku ni kureng cket bab2 photo editing
kadang jd kadang x..ikot mood
hehehe

orite settle suda part aku
aku tau ramai yg minat nk join contest ni kn
sbb best..so sape yg minat n nk jOin
kire kOwg otOmatik kne tag ngan aku ok
sorry ye cikQaseh ngan care tag sy yg sistematik ni
hehehehe
harap2 menang...amin ~

December 16, 2010

Otak kusut monitor serabot...


          Assalammualaikum n salam sejahtera...waaahhh alim sat..mungkin disebabkn impak biznes baru aku nih..hehehe..Nampak x pix kt ats ni..print screen dr monitor HP Pavilion dv3000 aku..hehe poyo jap..Ni prOject header utk QueenF..serabOt kn?? cmtu la serabOtnye medulla oblongata aku nk mencari idea utk nk design header2 yg kOwg sume tempah..siyes bleh btOl2 jd crazee aku klo 3x jumaat cmni..sempatkah aku nk ganti puase?? byk lg blom ganti ni..haha..Klo kowg tgOk lelok ade 6 kOtak kt ctu, n stiap kOtak tu plak size die 880x350 cm pix2 kt bwah tu..byangkn r cmne serabOt gle stage Ai (adobe illustrator) tu..tu blOm aku zoOm in lg..tmbah plak ngan Ps (photo soup aka photoshop) kt seblah tu plak..Siyes derr, rse cm kepala aku ni kne ggit di anjin berbaka parsi milik jiran aku yg rntai lehernye jelas tertulis Bieber..huhu.. <-- simtom2 saket otak =)

          Mau nye x saket otak..byk lg order kne design nih..klo aku bos xpe..ni aku la kuli, aku la bos, aku la designer, aku la ceo, aku la cleaner, aku la striker, aku la goalkeeper, aku lalalalala~ <-- tande2 positive semakin jelas kelihatan..huhu..Selagi aku xpuas ati ngan design2 aku, aku xkn tnjuk kt customer..tu yg kekadang 23 ari bru siap..23ari?? jgn cpt tertipu ye kwn2..mksud aku 2 3 ari..hehe..Klo kowg tgok blek pix kt ats tu, aku xsuke online fB time designing..klo x lg serabOt ngan nOtify2 yg bodO2..saje je  aku bgtau..hehehe..Dah r xmo r aku cter pnjang2 psl bnde nih..jOm usha hasil keperitan n penderitaan aku ni..hehehe








          Amacam...ok x kOwg rse? agak serabOt kn..huhu..Kowg tlOng bg cOmment cket ek..hOpefully pasni dpt upgrade lg skill designing aku..coz aku still xpuas ati ngan design2 nih..aku mahukan kepuasan..kepuasan??? hehehe..Klo kOwg nk tgOk design2 aku yg len click cni ok.. [ PORTFOLIO ] ..n klo rase nk tempah bleh la click cni plak..hehe [ Header Design ] ..Orite smpai cni je bebelan bieber aku..ahakz..Assalammualaikum~ =)

December 15, 2010

Harus jadi bantal plok aku...

          1st of all, so sorry coz aku da lame x wat blOgwalking kt blog2 kowg sume..n da lame gak aku x update blOg aku ni ngan new entry..bkan ape coz 2 3 mggu ni aku agak bz ngan pelancaran biznes baru selain biznes RayBan aku tu..huhu..cOz biznes header ni agak rmai gak yg tempah..Alhamdulillah..klo diowg tempah aku  tros bleh bg cm biznes RayBan tu xpe, ni aku terpaksa la jd crazee jap utk dpt kn idea2 yg gile gak utk design header diowg tu..hehe..Thx kpd sape2 yg beurusniaga ngan aku, aku akn wat yg terbaek n secepat mungkin header yg kOwg mintak tu k..Insyallah..sesape yg berminat nk order header bleh la click link yang ade kt bwah ni ye..hehehe

          Nyway ni aku ade satu video nk share ngan kOwg sume...bleh la jugak ilangkn segala kusut ribut serabOt yg ade kt dlm otak kOwg tu..hehe..Actually video ni ade awekz share kt fB, so aku share kn plak dlm bentuk blOg..hehe..Sape awekz tu?? Fatin Amira Izati name empunye awekz tu..santeekk kOt..tp ohTidak! awekz ni da berpunye ye kwn2 ku..same2 la kite kecewa jap..huhuhu..jgn kOwg gi terjun lombOng plak k..terjun bungee xpe..aku suke..hehe..Klo kOwg free jeguk2 la blOg die k..aku pon bru tau awekz ni ade blOg gak rupenyer..tp private blOg kot rasenye..hehehe..So enjoy~ =)

 

December 11, 2010

Design ku header mu...


sorry coz tajuk entry yg sgt menjengkelkan
hahahaha
Alhamdulillah..biznes design header aku semakin menguntungkn
ape gune aku study multimedia klo x manfaatkannye kn??


ngan care ni dpt la aku kumpul duet 
klo nk harapkan nuffnang mmg harapan utk msOk minang
Nora Danish, Lisa Surihani n Diana Danielle
secara serentak mmg xkn tercapai la jwabnye
hahahaha
berangan tu penting derr, baru la ade cita2 nk maju
btol x kwn2?? hehe...


so kOwg kne la tlOng aku
tlOng owg bina masjid dpt pahala taw kwn2..hehe
so ape lg...
sape2 yg berminat nk tempah header meh cni meh

December 8, 2010

Sejuta viewer...

BLOG ANDA AKAN DI LIHAT OLEH LEBIH 1,000,000 PENGGUNA INTERNET
 
siyes SENANG, BERBALOI n PERCUMA
aku sendiri da wat..xtipu ok!


Step 1
klik sini--->
FreeViral
scroll kebawah..smpai ade tulis


"STEP 1: Visit each site below to retrieve the codes"
yg kt area ats2 tu juz penerangan psl FreeViral ni je
 

KLIK SETIAP IKLAN DI LAMAN WEB TERSEBUT ( JUMLAH 7 IKLAN ) , TUNGGU
SEHINGGA ANDA MENERIMA  ACCESS CODE LAMAN WEB

( AKAN DIPAPARKAN DI ATAS LAMAN WEB YANG ANDA LAWATI )

Step 2
COPY KOD TERSEBUT DAN MASUKKAN DALAM
KOTAK YANG DISEDIAKAN

Step 3
ISIKAN MATLUMAT DIRI ANDA DAN LAMAN WEB ANDA

KEMUDIAN KLIK BUTANG "SIGN ME UP NOW"

Step 4
ANDA PERLU BUKA EMAIL ANDA UNTUK MENGAKTIFKAN

AKAUN FREEVIRAL ANDA.
 
Step 5
PROMOTE URL FREEVIRAL YANG MENGANDUNGI IKLAN ANDA

yg mcm aku wat skang ni


register URL blOg anda skang!!
klik sini--->
FreeViral


SELAMAT BERJAYA


SEBELUM NI XDE BUKTI, NI AKU BUKTIKAN!!
mmg nmpak cket coz baru 2ari kot
xslah aku jOin, tmbah2 lg bnde ni free..hahaha

 

December 7, 2010

Nk lecturer cmni bleh x??

          Orite..mmber2 kOlej aku slalu tnye.."cmne ek ko bleh jd dekan??".. nk kate skema xde pOn..skema ke?? lg crazee ade r..nk kate baek, pon xde r baek sgt tp ade r cket2..huhu..nk kate ulat buku, berulat buku2 aku biakn..xbace lngsung..haha..Hmmmm..so apekah yg mendOrong aku? itu satu persoalan yg aku sendri pon xleh nk jwab..So entry kali ni aku mendedahkn atau menghuraikan rahsia d sebalik kejayaan aku (cewwaaahh..cm syial je)..tujuan aku bukan nk riak ye kwn2, cume nk share2 ngan kowg sume

          Aku penah terbace satu ayt dlm satu blOg aritu..."bdak bijak ni otak die mrepek cket"..haaa aku sokong 75%..siyes..aku ngaku mmg otak aku ni mrepek pOn..huhu..mcm2 bnde bangang aku pikir ari2..hehe..Ok tibe masenye aku dedahkan ape yg dlm otak aku ari2 mase dlm class..wahahaha..menyetan sebentar bersama prof. Ideal Crazee..hahaha

December 6, 2010

Convo ke shout award??


          Smlm aku gi tgOk adik aku kOnvo kt UiTM Shah Alam..best gler kot..ye r selain dpt tgOk adik aku, dpt gak aku tgOk adik2 yg len..akak2 pon same (biase wat) hahaha..50% gurau je tu..huhu..Anyway sgt berbangge bile tgOk adik aku gi nek pentas amik scroll..congratz my sis!!..next year my turn plak..Waaahhh xsaba btOl nk rase cmne adik aku rase..mesti best + bangge gler..ye r penat study 3 thun terbalas ngan hanye segulung kertas je..berbalOi ke?? berbaloi derr..walopon segulung kertas je..bukan sume owg bleh dpt kertas cm tu..kn3?? n ngan segulung kertas tu r bleh jamin future kOwg..Insyallah~


December 2, 2010

Contest cerpen sesedap rasa...

contesta bOnito roberto
hahaha..mereng jap
wat julung2 kali nye aku jOin cOntest
agak nervous + segan2
meh aku knalkan kt kOwg meh
sedap name die..kasi bOdek cket
hehehehe
sesape nk jOin sila bace yg kt bwah ni dlu ye



December 1, 2010

Chubby is beauty...

Orite..aku ngan rase riakye nk wat entry ni..hehe
mane x nye terkejOt kOt aku nye traffic nek smlm
bukan nek cket je..byk kOwt..wwaaaahhh..klo ari2 dpt rase cmni kn best..hehe
Ok ckup smpai ctu je riak aku..huhu..skang yg aku nk cter bukan psl traffic aku
tp sbenarnya aku nk wish
THANKS A LORD OF THE RING TO
CIKGU SHARA
(wish ni bkan sbb arini Hari Guru ok)
jgn ckp kOwg xknal Cikgu Shara ni ye
klo rase nk mkn kaki try la ckp xknal..heee
grau je..sbb happy sgt2 nie..hehehe
ape kne mengena Cikgu Shara ngan traffic aku??
mlas aku nk cter byk kt cni
meh tgOk pixar2 kt bwah

Geli-geli jelly...

Orite...jgn slah fhm ngan tjuk entry ye kwn2..ni bukannye segmen 18sx seperti mane yg otak kOwg pikirkan n bukan gak segmen tutOrial care nk wat jelly stOberi mahupOn cmne nk bela jellyfish..ok..Kali ni aku nk wat satu pendedahan tegar yg mungkin akan memalukan diri aku sendri..oit3..kOwg fkir pe tu haaa?? da3..jgn dOk fkir bnde mepek2..dgr dlu ape aku nk cter ni..huh! Ok..segagah-gagah aku ni (gagah ke??) ade gak bnde yg aku takut a.k.a geli..GELI..bkan JELLY..contoh paling dekat cm haiwan2..jap3..nk kate haiwan cm besar sgt je..nk kate serangga xde la kecik sgt..hmmm..xpe2 abaikn..Meh aku nk tnjuk kt kowg menatang2 yg aku geli..bleh d katekan tkOt gak la..heeee =P


November 30, 2010

Berani mati : blog aku best...

Orite..ni kali ke-3 tanpe turut aku jOin segmen si Ben Ashaari..tanpe byk bunyik jOm kite tgOk ape kne wat plak kali..hOpe dpt nek kn traffic n indirectly dpt femeskn blOg aku yg bru sebulan jagOng nih..hehe..Ok cam biase r..klo jOin segmen die di wajibkan ltak header die..sape yg blom knal die..gi cpt knal2..bleh dikate kan owg kuat blOg..hehehe



November 29, 2010

Rase nk tumbok kucin la...

Orite..choii~ apsal ntah aku wat entry sume start ngan "orite"..xde ayt len ke haa?? huh!! arggghhhh..tension3x..Hmmmm..maaf ye kwn2, arini aku rase agak tensiOn..nk tau nape?? sbb ade sekOr kucin ni...ye kucin..K..U..C..I..N..btOl  ke aku eja??..huhu..CAT...KATZE(german)..tau??  maaf, aku xdpt nk kawal emOsi wat mase skang ni..huhu..Nape ngan kucin tu?? sbb die wat aku tensiOn la...tanye lg..huh!! Ok ckup smpai ctu je lakOnan aku..hehehe..Arini aku rase cm nk tumbOk seko kucin..jgn byk tnye lg meh aku tnjuk kucin tu..siyes xpuas ati kOt..huh!

November 28, 2010

Ape akan jadi kalau...

Orite kwn2..kali ni aku nk tnjuk satu lg IdealCrazeeZoneProject yg agak crazee..biase r aku klo time bOsan n xleh tdO memalam ni la kje yg aku slalu wat..cRazEe prOject..hehe..Ok, pnah x kOwg terbayang cmne agaknye rupe kOwg ble muke kOwg tu byk tumbuh bulu..atau bhase sains nye hormOn kOwg terlebih active..cm misai n jnggut or jambang..pnah x?? haha...pOmpuan pOn d benarkn utk ber-imaginasi gak ye...cOz ade gak pompuan yg ade misai..aku pnah tgOk kot <-- cter btOl..sila percaye =)

Orite..sape nk tgOk cmne rupe aku yg kacak ala2 Mike ShinOda ni (choooiii..pasan lbey) bile berlakunye ketumbuhan bulu secara mendadak..angkt kening cpt!! wat cm iklan cadbury tu..haha..Ok jOm kite tgOk..!!!


November 27, 2010

Redah aku punya dan kau punya...

Wat kali keduanya aku jOin segmen si Ben Ashaari ni..haha..segmen ni klo perhatikan mmg akn bg peluang utk promote blOg kowg n sape2 yg jOin..insyaallah..So klo kOwg rase nk join gak meh cni aku tnjukkn jalannye..haaaa..di Sini..hehehe..seblom kOwg klik link tu meh r bace aku nye ni dlu..huhu


Entry yg ptOt kOwg usha kt blOg Ben :

Saya suka blog awak la !


Orite..ni 1st time aku jOin sumthing segmen kt blOgspOt ni..biase r sy budak baru blajar wat blOg meyh..baru sebulan kOt..siyes lorr..Ok, aku slalu wat bw then memanjang asik tgOk blOgger2 dok prOmote blOg si Ben Ashaari..ape yg femes pon aku xtau..then aku gi r jenguk2..xde r pape special sgt pon..hehehe..tp kagum gak r coz die bepengaruh dlm dunia blog ni..so scare xlngsung aku pon terpengaruh gak n jOin tros segmen yg die wat...klo kowg pon nk join gi r kt blog die..kt ctu die ade explain..Ok ckup utk pendahuluan..Skang mase utk aku plih 5 blOg yg aku suke..iaitu........ :


November 26, 2010

Tengku pikachu...

Pikachu

Orite..entry kali ni aku akan introduce kowg ngan satu project yg agak menarik + menOlak n terOonggeng..hehe..Pikachu xdpt gelaran "Tengku" ye kwn2..saje letak tajuk kencang utk entry ni..mksud "tengku" tu sbenarnye tengkurak..aka rangka..ompuithnye pggil skull..hehe..Aku bg name prOject ni ialah "Cranio"..bhse Italy tu..ape lg gi r translate..hehe..sbenarnye aku xtau ape name prOject ni..saje je bg name..hehe..Idea prOject ni dtg nye dr owg yg bername Michael Paulus. Aku rse die ni da xde kje kOt tu yg wat bnde bkan2 nih..(cm aku gak..haha)..nk tgok kje bkan2 aku?? klik sni..hehe..Ok2, smbung blek..si Paulus ni ade r plih beberape karakter katOn utk d jadikan mangse imaginasi die..jd hOdoh terOs menatang cute tu dibuatnye..huhu..jOm tngOk!!

November 25, 2010

Kontroversi...


Gambar kontrOversi yg xpnah tersebar d mane2 media massa. Bernama or BeautifulNara pOn xde pic kontrOversi ni lg taw..inikan plak HipTv n MelOdi...haha..Aku xtau nk ckp per psl pic ni.."Ideal tuntut anak"?? adOi..terase jd femes jap..hahaha..Pic ni saje je aku edit time bOsan2 pepagi bute mate xmo nk ttop make tetibe tiingg!!! ade mentOl lampu menyale kt ats kepla petande ade satu idea cRazEe msOk dlm otak kuning aku ni..haha..so 12min kemudian wujud la pic yg agak kontrOversi + sengal2 ni..hahaha..aku mmg suke wat kje2 cRazEe + ngek bak kate misi peribadi aku..sape lg cikShaz tu ler...haha..kpd kak Rita, sorry ek gune pic akak..saje je nk gurau2 ngan mmber2..xde niat len pOn..siyes...jgn sue udah ler yek..huhu...ok r, chOowz~ =)

Waiting for the end...


First of all thx a lot to cikShaz cOz x semena2 menge"tag" sy
best gak task kli ni...jOm tgOk ape yg kne wat...


You are required to answer each questions below by using the song title. No matter how silly it sounds. When your done tag people in this note , and makes sure to tag the person who send you this 

November 22, 2010

Survey...

Once you are tagged, answer all the questions honestly. No lying or cheating.
person who tagged : cik SeaTea
Starting time : 03.15am

Name : iDeaL cRazEe
Sibiling(s) : 6
Eye colour : Black + Brown
Shoe size : 6 - 7..janji muat..haha
Hair : xsure..coz pkai cap =P
Height : 172 cm
What are you wearing right now : errrr..t-shirt n suar pendek (bOxer)
Where do you live : shah alam
Favourite number : 1, 2 n 7
Favourite drink : ice lemon tea
Favourite month : April..teringat kt satu lgu Japan..hehe
Favourite breakfast : nasi lemak dan roti canai

November 21, 2010

Sepuluh saat...



Ulu Chepor - Siapa sangka pengalaman lemas dapat membuatkan seseorang itu tampak lebih gembira dan ceria. Tiada ungkapan lain selain tertawa riang selepas dikatakan lemas selama lebih kurang sepuluh saat di sungai Ulu Chepor, Perak baru-baru ini. Dalam kejadian yang berlaku kira-kira jam 11 pagi tersebut, Nurul Unie dan Fahmila masing-masing berumur lingkungan 20an dikatakan cuba berenang-renang anak di muara sungai berkenanan tanpa menyangka kedalam sungai tersebut. Malangnya mereka gagal mengapungkan diri masing-masing mengakibatkan mereka hampir lemas.

November 19, 2010

Dari dapur eL...

Disebabkn aku xtau nk wat "pendahuluan" utk enrty kali ni, ape kate kite straight to da pOint  je ok..Ble pkul 1 ke ats je konfem prOt aku akn lapa wlopOn da mkn pkul 8mlm td..kOwg pon same kn..jgn nk tipu ok..hehe..Ok, aku nk ajar kOwg cmne nk wat 1am fried rice..cewaah..sbenarnye aku xsuke bab2 memasak ni..n xsuke gak mkn lua..my mama is da best..hehe..Ok ckup, jgn nk mrepek lg..name masakan ni "Odio Cucinare"..pndai ke nk sebut?? hehe..Original resipi dari Italy ni..baru blaja dr mmber twitter aku smlm..siyes..klo xcaye cube kOwg gi translate name resipi tu..huhu =)

Ok, lets start..1st thing kne r sediakn bhan2 die kn..antaranye ialah :

November 16, 2010

IDEALadha...

Xde pape ulasan yg pnjang lebar utk entry aku kali ni..da terang2 kt ats tu tulis
"Salam Aidiladha"
so xphm2 lg?? hehehe..xde la..gurau2 je k
nyway "Salam Aidiladha" utk semua
yeayyyy..!!!!

November 14, 2010

Tentang dia...

Once upon a time, there was a tiny girl with 2 inches tall. She was bOrn to help peOple in prOblem and her name is.....cikShaz..aka..cikMisi


ape yg saye suke tentang die??
hhhmmmm....

November 12, 2010

Ape masalah awk, Abu...

Kisah ini berlaku di salah sebuah sekolah di Malaysia..Kini pelajar paling cerdik telah ditemui sebagai pengganti pelajar cerdik Amalina kita. Tahniah!! teruskan bacaan anda utk menemui jawapannya:

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut :

"Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"

November 11, 2010

Dua kosong satu dua...

Text ni aku cOpy dr Rafidah Shaharun, utk dikOngsi n direnungkn bersama....


Assalamuaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh...

Di sini saya ingin coretkan sesuatu yang saya rasa mungkin kita berkesempatan melalaluinya, insyaAllah seandainya diizinkan Allah SWT. Setelah membaca beberapa artikel yg berkaitan dan dgn kejadiaan gunung berapi merapi saya rasa saya perlu berkongsi dgn sahabat sekalian. Maaf seandainya kalian sudah atau pernah membaca atau juga telah mengetahui mengenainya..Ianya adalah sebagai peringatan buat kita umat di akhir zaman..

November 10, 2010

LOVE vs CINTA...

    
          Sesekali layan lgu2 jiwang pepagi bute best gak kan? hehe..adOi..Ni sume start dr aku tgk mOvie "Sepi" n "Lagenda Budak Setan" r ni..tu yg TERjiwang sat..huhu..aku tau cter tu da lame kua tp aku bru dOnload..nk beli dvd cm bazir je..nk tgOk wayang segan r plak..hehe..Actually aku ni bkan jiwang sgt pOn..n xreti pOn nk jiwang2 ni..siyes..xcaye suda tnye Ezan n Meck..Cikshaz ke..huhu..sOrry petik name kOwg pepagi bute ni..pdan muke..haha =D

November 9, 2010

Tension ngan blOg...

 

Nie la jadinye klo overdOse nescafe..tambah plak ngan kOpi O..smpai mate aku pon "O" gak..beso je xmau nye nk shut down..hehe..so drp xde watpe btter wat new post..actually aku ni x suke sgt wat post..wat pon sbb cOpy dr owg len..haha..tp kli ni aku wat post sendri..xde copy2 da..kali ni milo..huhu

Ok, kowg pnah x rase tensiOn, meluat, menyirap, bengang, panas or ape2 je la pkataan yg same mksud ble kowg bukak blog owg len..ade x?? klo xde xpe..dok diam2 dgr aku nk wat cket tazkirah ni..hehe..Aku tau akn ade yg xpuas ati ble bce post aku ni nnt..suke ati korg r suke ke xsuke..blog aku, suke ati aku r..huhu..Ok, kt cni aku listkn bnde2 yg aku x suke tiap kali aku wat BW kt blog2 owg len :

November 4, 2010

Explanation...

Orite...disebabkan rmai yg bertanye "RayBan tu ori ke brO?", "nape murah sgt?", "btOl ke RayBan ni?"..maka wujud la pOst sengal ni..Let me explain ok :

1. RayBan yg aku jual tu BUKAN ORI..tp 2nd ORI (grade AAA)
- mksudnye di sini ye kwn2..hehe..RB made from Italy rite? ade gak yg ckp USA..mne satu pon aku xsure..ok, besides Italy or USA, diOwg ade gak bukak kilang RB kt negara2 len..for example Melbourne, China, Philippine, kt India pOn ade gak kOt..diOwg bkak kilang2 kt negara Asia coz cOst bahan2 kt Asia ni murah..sO jimat..that why la

2. Beza antara RB aku jual ngan RB street market
- Harge : yg kt street market tu  harge RM10 - RM30 pon da bleh dpt..tp ade diOwg bg beg?? set2 len? huhu...klo certain kedai tu diOwg pon ade jual RB yg cm aku ni..tp yg tu diOwg mmg bg beg ngan kain skali..klo yg ori sumenye harge RM200 ke ats..smpai riban2 pOn ade gak derr..mak aku kate membazir tu amalan setan..hehe =P

November 1, 2010

Kelakarnya suami die...


Text ni plak aku copy dr fB Jejupingu Unni...bleh than lwak gak..jOm bace.!!

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin. Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Ibu suka berbohong...

Text ni aku copy dr blOg mmber aku..lupe da name die..hehe ;P
Ambillah ikhtibar daripadanya dan hayatilah sebaik-baiknya....

PEMBOHONGAN IBU YANG PERTAMA

          Cerita ini bermula ketika saya masih kecil. Saya lahir sebagai seorang anak lelaki dalam sebuah keluarga yang miskin. Makan minum serba kekurangan. Kami sering kelaparan. Ada kalanya selama beberapa hari kami terpaksa makan berlaukkan seekor ikan masin dikongsi 1 keluarga. Sebagai anak yang masih kecil, saya sering saja merungut. Saya menangis mahukan nasi dan lauk yang banyak. Tapi mak cepat memujuk. Ketika makan, mak sering memberikan bahagian nasinya untuk saya. Sambil memindahkan nasi ke mangkuk saya, mak berkata: "Makanlah nak, mak tak lapar.".

October 29, 2010

I wanna be a billionaire...

          
          I wanna be a billionaire so fcukin bad~ hahaha...sape yg slalu wat blOgwalkin memalam bute kOnfem knal sgt ngan ayt aku tu..actually bkan ayt aku pOn..saje amik ayt tu dr lyric lagu Travie McCoy ft. Bruno Mars, "Billionaire".. da lame lagu ni release but bru skang aku lyan..tu pOn sbb mmber2 aku yg slalu psg kt lptOp die..mentang2 r ade sOnic gear..huhu..Tggu r aku dpt MARA nnt, keliling umah aku psang..huh..Nyway peeps, ni aku ade ltak music clip lgu die..meh lyan rmai2..chOowz

October 26, 2010

Semua Tentang Kita...


p/s : sementara ngah lOading ni pe kate kOwg pause dlu sume sOund or lagu yg ade..nk lg feeling jgn click pape, bia je slide ni play sendri k..klo lgu die abis dlu, kne slalu F5 r coz lgu die aku wat mmg ckup2 smpai abis slide..nk tau cmne? haa..1st lgu tu singer die akn start nynyi time pic aswa..huhu..sOrry 1st loading mmg lame cmni..nnt2 ok r..hehe =P

          1st of all thanks kt kOwg cOz sudi view blOg aku ni..klo bOle rajin2 r view ek..cOz blOg aku ni bkan psl aku sOwg je, ade gak psl kOwg sume..jd follOwer trus pOn ok gak..hehe..Thx gak kt sape2 yg view n kOmen “The Perfect 7even” seblOm ni..xmo cdey2 lg k..hehe

October 21, 2010

The Perfect 7even...


Dedicate to : Syena, Nana, Meck, Aina, Wanny, Iqa, Ezan, Fizee, Own, Ali, Madi, Hery, Apit, Wan, Mazwan n yg laen2...

          Xde ungkapan len yg aku nk luahkn kt kowg sume selain “Terima Kasih”..trimas utk sume..sume bnde yg kOwg wat yg wat aku happy sgt2..hppy yg mmg xpnah aku rse sbelOm ni..ckup PERFECT aku rse ble ade kOwg sume ngan aku..siyes kOwg mmg mmber terbaekk wat aku..walOpon aku xknal kOwg sgt mase wktu stdy dlu, tp da ckup bg aku utk knal kOwg pd 7 ari terakhir aku bersame kOwg sume..ckup INDAH n SEMPURNA =)